GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ, ΑΛΛΑ... Τι πρέπει να κατανοήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Γιάννης Σιάτρας Πολύ καλή ήταν χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή "42 λεπτά" στον ΣΚΑΙ. Ο λόγος της, όπως πάντα ήταν συ...

Γιάννης Σιάτρας
Πολύ καλή ήταν χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή "42 λεπτά" στον ΣΚΑΙ. Ο λόγος της, όπως πάντα ήταν συγκροτημένος, προσεγμένος και επαναστατικός. Όμως, ήταν πλέον παλιομοδίτικος. Η μαχητική πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν έχει ακόμη καταλάβει ότι, μετά το περυσινό καλοκαίρι, αλλά και μετά το φετινό μνημόνιο, η Ελλάδα δεν είναι πια η ίδια. Και συνεπώς, δε μπορεί να ασκήσει την ίδια πολιτική που μπορούσε να ασκήσει πέρυσι.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου -η οποία πρέπει να έχει θέση στη Βουλή- θα πρέπει να κατανοήσει πως η πατρίδα μας ηττήθηκε. Ηττήθηκε και η κοινωνία. Και τα πράγματα δε μπορούν να γυρίσουν πίσω. Και πως, λεονταρισμοί δε χωράνε πια. Τώρα, με σκυμμένο το κεφάλι, αλλά με σφιγμένα δόντια και γροθιές, θα πρέπει να παλαίψουμε, όχι να γίνουμε οι επαναστάτες της Ευρώπης, αλλά να γίνουμε ένα μικρό "οικονομικό θαύμα". Να προβάλλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να δουλέψουμε. Ώστε, σε πρώτη φάση να υπάρξει ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία. Να μένουν τα παιδιά μας στην πατρίδα τους.
Και αφού αποκτήσουμε οικονομική ισχύ και ανεξαρτησία, τότε ναι, μπορούμε να σηκώσουμε σιγά σιγά το κεφάλι και να διεκδικήσουμε.
Ναι, δικαιούμαστε ένα καλύτερη χειρισμό στη ρύθμιση του χρέους μας. Δικαιούμαστε περισσότερη ανεξαρτησία. Δικαιούμαστε μία πιο ελεύθερη οικονομική πολιτική. Όμως, αυτά δε μπορούμε να τα πετύχουμε όταν προτείνουμε το χέρι μπροστά για δανεικά, άσχετα αν με τα δανεικά αυτά καταλήγουμε να πληρώνουμε απίθανα και παράνομα δάνεια ή τη βλακεία μας για το σώσιμο των γαλλογερμανικών τραπεζών. Αυτά ήταν εγκληματικά λάθη για τα οποία δε σε ακούσαμε να απαιτείς να λογοδοτήσουν κάποιοι.
Ζωή, σε θέλουμε στη Βουλή. Όμως σε θέλουμε περισσότερο ρεαλίστρια, λιγότερο επαναστάτρια και περισσότερο παραγωγική σε ιδέες για το πώς θα βγάλουμε την πατρίδα μας από τον λάκκο που την έριξαν οι πρώην σύντροφοί σου και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Πασοκ και της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση