GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερντογάν σε Γερμανία: Πείτε μας για τους Εβραίους όχι για την Αρμενία

«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Ε...


«Γερμανία στο ξαναλέω: Λογοδότησε πρώτα εσύ για το Ολοκαύτωμα, λογοδότησε εσύ πρώτα για την εξόντωση 100.000 ανθρώπων στη Ναμίμπια. Είσαι η τελευταία χώρα η οποία μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για τη λεγόμενη γενοκτονία των Αρμενίων» δήλωσε χθες από την Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος. 

Η Τουρκία δεν έχει να κρύψει τίποτα στο θέμα αυτό, είπε ο Ερντογάν. «Εάν βρείτε κάτι που να το επιβεβαιώνει τότε είμαστε πρόθυμοι να το εξετάσουμε. Η ιστορία μας δεν είναι η ιστορία μαζικών φόνων, η ιστορία μας είναι μια ιστορία ευσπλαχνίας. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ μας».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η απόφαση της γερμανικής βουλής να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων το 195 από τους Οθωμανούς φυσικά θα βλάψει τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα πώς θα αντιδράσει.

Η αποστροφή αυτή της ομιλίας του Προέδρου του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη αναπαράγεται σήμερα από όλο τον γερμανικό Τύπο. Φυσικά και θα βλάψει τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, συμπλήρωσε ο Ρ.Τ. Ερντογάν, αλλά δεν ανέφερε συγκεκριμένα πώς θα αντιδράσει.

Αναφορά γίνεται επίσης στον γερμανικό Τύπο και στην επίθεση του Τούρκου Προέδρου κατά των Γερμανών βουλευτών τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι υπερψήφισαν την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο γερμανικό Κοινοβούλιο: «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι Τούρκοι, αλλά τι είδους Τούρκοι είναι τέλος πάντων. Το αίμα τους πρέπει να εξεταστεί από αιματολογικό εργαστήριο. Το αίμα τους είναι χαλασμένο». Ο Ερντογάν τους κατηγόρησε μάλιστα ότι είναι το μακρύ χέρι του απαγορευμένου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) στη Γερμανία. «Είναι ούτως ή άλλως γνωστό τίνος φερέφωνα είναι», είπε. 

Χτες ο βουλευτής των πρασίνων Τσεμ Εσντεμίρ, ο οποίος πρωτοστάτησε στο να γίνει η ψηφοφορία για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων στο γερμανικό Κοινοβούλιο, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στη κυριακάτικη Welt για απειλές εναντίον της ζωής του, καταγγελία την οποία ερευνά ήδη η Γερμανική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος. Η γερμανική αστυνομία έχει ήδη ενισχύσει τα μέτρα προστασίας γύρω από τα σπίτι του, όπως γράφει η Welt.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση