GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορικά κειμήλια βγήκαν για πρώτη φορά από το ΑΒΕΡΩΦ

Ιστορικά κειμήλια, τεκμήρια, φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» βγαίνουν για πρώτη φορά από το πλωτό μο...


Ιστορικά κειμήλια, τεκμήρια, φωτογραφικό υλικό και αντικείμενα του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ» βγαίνουν για πρώτη φορά από το πλωτό μουσείο και παρουσιάζονται σε μια ξεχωριστή έκθεση στην Καβάλα, με αφορμή την 103η επέτειο απελευθέρωσης τις πόλης από το Πολεμικό Ναυτικό. 

«Το θωρηκτό "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ" που φέρει το όνομα του ευεργέτη μας Γεωργίου Αβέρωφ είσαι ίσως μοναδική περίπτωση. Ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα, ταχύτερα, ταχύβολα και αποτελεσματικά πλοία της εποχής του. Ενωμένο αναπόσπαστα με την προσωπικότητα και το πατριωτικό σθένος του ναυάρχου Κουντουριώτη παραμένει μέχρι και σήμερα το πλοίο που δεν γνώρισε ποτέ την ήττα ή την καταστροφή.

Είναι το μόνο πολεμικό πλοίο στον κόσμο που συμμετείχε και στους δύο παγκοσμίους πολέμους. Είναι το μοναδικό κομμάτι ελληνικής επικράτειας που παραμένει συνεχώς ελεύθερο και ελληνικό τα τελευταία 103 χρόνια», δήλωσε ο κυβερνήτης του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ», πλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος, στην ομιλία του, στα εγκαίνια της έκθεσης χθες, στη νέα πτέρυγα του αρχαιολογικού μουσείου Καβάλας.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση