GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Όσο δεν αλλάζει η Ευρώπη θα υπάρχουν τέτοια αποτελέσματα

Όσο δεν λαμβάνονται μεγάλες αποφάσεις για αλλαγές στην αρχιτεκτονική και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιλαμβάνεστε ότι ο καρπός ...


Όσο δεν λαμβάνονται μεγάλες αποφάσεις για αλλαγές στην αρχιτεκτονική και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιλαμβάνεστε ότι ο καρπός αυτής της αβελτηρίας και της εμμονής στις συγκεκριμένες αυστηρές πολιτικές θα φέρνει τέτοια αποτελέσματα όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και αλλού.

Και με αυτή την έννοια καταθέτω την ανησυχία διότι απεδείχθη ότι η αριστερή κριτική και η αντίσταση στις ασκούμενες πολιτικές είναι πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από δεξιές και ακροδεξιές καταστάσεις που οδηγούν σε οριακές καταστάσεις διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε πως πρέπει να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο στην κατεύθυνση του να υπάρξει μια Ευρωπαϊκή Ένωση ριζικά και ριζοσπαστικά μετασχηματισμένη ως προς την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ, ως προς την πολιτική ενοποίηση, ως προς τη στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, του προσφυγικού κ.λπ. πράγματα που «μπαίνουνε στην άκρη, μπαίνουνε κάτω από το τραπέζι, ενώ η κρίση σοβούσε όλα τα τελευταία χρόνια και τώρα ήρθε στην επιφάνεια με ένα δραματικό τρόπο».

Ο κ. Βούτσης εκτιμά ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξουν και θετικές συνέπειες από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, π.χ., όπως ανέφερε, «για το ζήτημα του χρέους μπορεί να επανέλθει η πρόταση να υπάρξει μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη και επίλυση των θεμάτων των οικονομικών.

Όσον αφορά τον εκλογικό νόμο ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως ελπίζει πως μέσα από τις συζητήσεις με τους αρχηγούς θα διαμορφωθεί μια ευρύτατη συναίνεση. «Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, θα κατατεθεί πρόταση την οποία θα συζητήσουμε στην Κεντρική Επιτροπή. Προσωπική μου γνώμη είναι για απλή, απλούστατη αναλογική, με το κατώτατο όριο», κατέληξε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση