GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ η ΜΕΒΓΑΛ

Αλλάζει ολοκληρωτικά το τοπίο στη Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος (ΜΕΒΓΑΛ) μετά την απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από το 72% των μετόχων γι...


Αλλάζει ολοκληρωτικά το τοπίο στη Μακεδονική Βιομηχανία Γάλακτος (ΜΕΒΓΑΛ) μετά την απόφαση, η οποία εγκρίθηκε από το 72% των μετόχων για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Έτσι η ΔΕΛΤΑ τρόφιμα θα είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος στη θέση του Πέτρου Παπαδάκη, ο οποίος αποχωρεί οριστικά.
Στη διάρκεια της πολύωρης - εξ αναβολής - έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, αποφασίστηκε να περάσουν οι μετοχές της οικογένειας Χατζηθεοδώρου-Παπαδάκη στη ΔΕΛΤΑ.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, παρά τη συμφωνία εξαγοράς, που είχε υπογραφεί μεταξύ της πλευράς Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου και της ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕ, από το 2014, οι μετοχές δεν μεταβιβάστηκαν ποτέ έως και σήμερα στην τελευταία, γεγονός που έφερε σε δικαστική διαμάχη τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ύψος της συμμετοχής της πλευρά Χατζάκου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα είναι 7 εκατ. ευρώ με σκοπό να αυξήσει το ποσοστό της και η ΔΕΛΤΑ με 3 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη στιγμή η ΔΕΛΤΑ κατέχει το 14,8%, η οικογένεια Χατζηθεοδώρου - Παπαδάκη το 43%, η Μαίρη Χατζάκου το 14,7% και η οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη το 27,5%.
Αναφορικά με το δεύτερο θέμα αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας, με τη συμμετοχή των funds Sankaty και Bartons, η πρόταση καταψηφίστηκε από την οικογένεια Χατζάκου, την οικογένεια Συμεωνίδη και τη ΔΕΛΤΑ, ενώ υπέρ ψήφισε η οικογένεια Παπαδάκη-Χατζηθεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση