GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε κοπάδι μοσχαριών στη Λήμνο

Θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία έστειλε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Λήμνου για εργαστηριακό έλεγχο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι...


Θετικά βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία έστειλε η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Λήμνου για εργαστηριακό έλεγχο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι η αρχή κινητοποιήθηκε λόγω υποψίας ότι ζώο σε κοπάδι βοοειδών στο νησί είχε προσβληθεί από τη νόσο της οζώδους δερματίτιδας.

Την Τρίτη 14 Ιουνίου η Κτηνιατρική Υπηρεσία της Λήμνου προχώρησε στη θανάτωση του κοπαδιού από το οποίο είχε παρθεί το δείγμα.

Η σχετική ανακοίνωση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου ανακοινώνει ότι εντοπίστηκε ασθενές ζώο το οποίο πιθανόν να έχει προσβληθεί από την Οζώδη Δερματίτιδα των Βοοειδών. Από την πλευρά της Υπηρεσίας μας γίνονται όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για διερεύνηση του κρούσματος και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων. Επιπλέον όμως, οι εκτροφείς βοοειδών πρέπει να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας με τον κατά το δυνατό περιορισμό των ζώων σε ελεγχόμενους χώρους και τη χρήση εντομοαποθητικών φαρμάκων στα ζώα και στους στάβλους. Επίσης να αποφεύγουν τις επισκέψεις σε άλλες βοοτροφικές μονάδες και να μη δέχονται στην εκτροφή τους άτομα που προέρχονται ή σχετίζονται με άλλες βοοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση