GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Λέσβο ο Μπαν Κι Μουν

Τους εθελοντές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στο προσφυγικό συνάντησε φτάνοντας στη Λέσβο στη 1:30 σήμερα το μεσημέρι ο ΓΓ του ΟΗΕ Μ...


Τους εθελοντές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στο προσφυγικό συνάντησε φτάνοντας στη Λέσβο στη 1:30 σήμερα το μεσημέρι ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν παραθέτοντάς τους αυτήν την στιγμή γεύμα στην περιοχή της Επάνω Σκάλας λίγα μέτρα από το άγαλμα της Μικρασιάτισας  Μάνας.
 
Υποδεχόμενη το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Γκι Μουν στη Μυτιλήνη, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου είπε τα ακόλουθα:
«Σας καλωσορίζω στη Λέσβο και εύχομαι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας οι συνομιλίες να είναι παραγωγικές και να συμβάλλουν στη διαχείριση του μεγάλου και πρωτόγνωρου προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος και στην αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιβαρύνσεων που έχουν δεχθεί οι κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου».
 
Η Περιφερειάρχης προσέφερε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα δώρο συμβολισμού, ένα ομοίωμα πλοιαρίου που βρέθηκε σε ανασκαφή τάφου στο Αρχοντίκι Ψαρών.
 
Η πλώρη είναι ελάχιστα υπερυψωμένη από την πρύμνη. Στο εσωτερικό της λέμβου βρίσκεται ανακεκλιμένη, με το κεφάλι στην πλώρη, μία ανθρώπινη μορφή, η οποία κρατά στη αγκαλιά της μεγάλο ανοικτό αγγείο. Με βάση  τα συνευρήματά του, το ομοίωμα  της λέμβου χρονολογείται στην περίοδο 1350-1300 π.Χ.. 
 
Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, στη συνέχεια θα μεταβεί στο κέντρο κράτησης της Μόριας όπου και θα συναντηθεί με αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες και ακολούθως στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δήμου στον Καρά Τεπέ όπου θα συναντήσει με οικογένειες από όλες τις εθνικότητες που φιλοξενούνται στον καταυλισμό.
 
Αργότερα ο ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί στο δημαρχείο με τον Σπύρο Γαληνό ενώ θα απευθύνει ένα 10λεπτο μήνυμα , εκφράζοντας την αλληλεγγύη του , στο δημοτικό κήπο.
 
Πηγή: lesvospost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση