GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι υποχρεώσεις των εργοδοτών και των επιχειρήσεων τις ημέρες του καύσωνα

Ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθυμίζει ό...


Ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί, όπως κάθε χρόνο, σχετική εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που περιλαμβάνει τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων εκ μέρους των επιχειρήσεων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.
Ειδικά, όσον αφορά τις ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες ή σε δραστηριότητες υψηλής θερμικής καταπόνησης, οι αντίστοιχοι εργοδότες καλούνται να εφαρμόσουν τις σχετικές κατευθύνσεις και υποδείξεις της εγκυκλίου, λαμβάνοντας, παράλληλα, υπόψη τυχόν προστατευτικές ρυθμίσεις παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, ακόμη και αν αυτές δεν είναι σήμερα σε ισχύ.
«Σε αναμονή της συνολικής και αποτελεσματικής θεσμικής ρύθμισης του σοβαρού αυτού ζητήματος, καλούνται οι εργοδότες να συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση