GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκαριστική εικόνα: Σκυλιά - σκιές στη Σκύρο

Σοκαριστική είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος βρεθεί στη Σκύρο, καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομο...


Σοκαριστική είναι η εικόνα που αντικρίζει όποιος βρεθεί στη Σκύρο, καθώς όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με επιστολή που έστειλε την Τρίτη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σκύρου, το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και τον Δήμαρχο Σκύρου, σε ένα σημείο του νησιού βρίσκονται συγκεντρωμένα αρκετά δεσποζόμενα ζώα υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Όπως αναφέρει η Φιλοζωική Ομοσπονδία η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας. Όπως σημειώνεται:
"Στόχος αυτής της επιστολής δεν είναι βέβαια να δυσφημήσουμε το νησί της Σκύρου αλλά να συμβάλλουμε στο να αλλάξει προς το καλύτερο αφενός η ζωή των ζώων εκεί αφετέρου η γενικότερη εικόνα του νησιού. Χρόνια τώρα η φιλοζωική οικογένεια τόσο τοπικά όσο και κεντρικά προσπαθεί να αφυπνίσει τις αρμόδιες αρχές, αστυνομικές, εισαγγελικές, αυτοδιοικητικές κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων των κτηνοτρόφων αλλά εις μάτην. Κανείς δεν τους ακουμπά, κανείς δεν ενδιαφέρεται, οι όποιες δε ενέργειες γίνονται διεκπεραιωτικά χωρίς να λύνουν το θέμα, ενώ οι κτηνοτρόφοι της Σκύρου συνεχίζουν να βασανίζουν τα ποιμενικά σκυλιά τους, χειμώνα καλοκαίρι. Στις πιο δύσβατες περιοχές θα συναντήσει κανείς τέτοια ζώα καταδικασμένα σε μοναξιά, καύσωνα, παγετό, χωρίς καμία κτηνιατρική φροντίδα, όπως θα δείτε απο τις πολύ πρόσφατες φωτογραφίες ζώων, τα οποία ήταν διάσπαρτα παντού στο πουθενά".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση