GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Περιμένουμε την κατάθεση του εκλογικού νόμου γιατί μέχρι στιγμής γίνονται παζάρια

Την κατάθεση του εκλογικού νόμου αναμένει το ΚΚΕ για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για απλή αναλογική. "Καταρχήν περιμένουμε την κ...


Την κατάθεση του εκλογικού νόμου αναμένει το ΚΚΕ για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για απλή αναλογική.
"Καταρχήν περιμένουμε την κυβέρνηση να φέρει τον εκλογικό νόμο. Εάν δεν δούμε τον συγκεκριμένο εκλογικό νόμο για να δούμε εάν πράγματι είναι η απλή αναλογική έτσι όπως την παρουσιάζει κυρίως η κυβερνητική προπαγάνδα ή αν θα είναι ένα προς το αναλογικότερο σύστημα ή αν θα είναι τελικά κάτι άλλο που δεν θα μπαίνει καν στο τραπέζι της συζήτησης. Έχουμε επανειλημμένα πει ότι για μας απλή αναλογική σημαίνει κανένα μπόνους, σημαίνει κανένα πλαφόν και αυτό είναι πασίγνωστο. Έχει αποτυπωθεί, έχει περάσει στη λαϊκή συνείδηση δεκαετίες τώρα αυτή η πρόταση που δεν είναι μόνο του ΚΚΕ, αυτά τα ζητήματα τα προέβλεπε και η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ την οποία τη είχε καταθέσει ο σημερινός πρωθυπουργός, ο κ. Κουρουμπλής και μια σειρά άλλα κορυφαία στελέχη της σημερινής κυβέρνησης. Φυσικά αυτά γινόντουσαν πριν αρχίσει τις  σταδιακές μέχρι τις συνολικές κυβιστήσεις, κοινώς κωλοτούμπες" δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm.
"Περιμένουμε την κυβέρνηση να φέρει τον εκλογικό νόμο γιατί μέχρι στιγμής μας έχει πει σκέψεις. Έχει μπει σε σκέψεις με διάφορα παζάρια που έχει ξεκινήσει προφανώς με άλλα πολιτικά κόμματα, εμείς ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μπαίνουμε σε τέτοιο αλισβερίσι για το που θα βρεθούν οι ψήφοι στη Βουλή, τι θα γίνει μετά… Εάν είναι πραγματικά απλή αναλογική θα πούμε ανεπιφύλακτα ναι" τόνισε.
Για τα επιχειρήματα που "αναφέρουν ότι χωρίς το 3% μπορεί να δούμε εκτρωματικά πολιτικά φαινόμενα εκπροσώπησής όπως και την εκπροσώπηση τούρκων στο ελληνικό κοινοβούλιο" ο γγ του ΚΚΕ είπε: "Αυτοί οι κάποιοι που το λένε αυτό προς το παρόν δεν είναι η κυβέρνηση. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνει και η κυβέρνηση όπως θα έπρεπε να καταλαβαίνουν και όλα τα πολιτικά κόμματα ότι μπαίνουν σε μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση. Κάποιοι, δεν τους λέω αφελείς αλλά με ανεύθυνο τρόπο ή λειτουργώντας ως «λαγοί» μιας κατάστασης οδηγούνται σε μια επικίνδυνη πολιτική που στην πραγματικότητα αναγνωρίζει και δια αυτού του τρόπου τούρκικη μειονότητα στη Θράκη κατά παράβαση διεθνών συνθηκών, νόμων του συντάγματος κλπ.
Και γνωρίζουμε ότι τέτοιοι ανεύθυνοι και γελοίοι, είτε ως τοποθετήσεις είτε ως άποψη συνολικά, στην ιστορία της χώρας έχουν ανοίξει το δρόμο σε επικίνδυνους ατραπούς για το λαό μας και τη χώρα μας. Άρα ας περιοριστεί η συζήτηση σε ουσιαστικά ζητήματα, όπως είναι τα ζητήματα της δημοκρατίας στο αστικό πολιτικό σύστημα. Το Μάιο του 2012 20% του ελληνικού λαού που ψήφισε διαφορετικά κόμματα δεν εκπροσωπήθηκε καν στη Βουλή".
"Θα δούμε συγκεκριμένα και τα άρθρα γιατί μπορεί να γίνει και κατ΄άρθρο ψηφοφορία, στην ψηφοφορία αυτή συγκεκριμένα θα δούμε πως θα τοποθετηθούμε" πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην ψήφο στα 17 έτη και σχολίασε και τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα στην εκπομπή "στον ενικό".
"Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν ευσταθεί, να τη χαρακτηρίσω το λιγότερο υπερβολική ή ότι έχει άγνοια του ζητήματος αν και θεωρώ ότι το κόμμα του κ. Μητσοτάκη όπως και άλλα κόμματα στέκονται επιφυλακτικά απέναντι στην πολιτικοποίηση και τη συμμετοχή της νεολαίας στις πολιτικές διεργασίες.
Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση έτσι κι αλλιώς ήδη η μισή Τρίτη Λυκείου ψηφίζει σήμερα άρα λοιπόν τώρα θα ψηφίζει απλά και η μισή Δευτέρα Λυκείου. Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικό εμείς έχουμε συμφωνήσει, το είπα και στον κ.Τσίπρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση