GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθνικό πένθος στην Τουρκία – Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στο αεροδρόμιο

Η Τουρκία κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους μετά την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινο...


Η Τουρκία κήρυξε τη σημερινή ημέρα εθνικού πένθους μετά την χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε 41 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό 239 άλλων.
Η πέμπτη επίθεση καμικάζι που πραγματοποιείται μέσα σ' έναν χρόνο στην Τουρκία φέρει, σύμφωνα με την Άγκυρα, τη σφραγίδα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η χθεσινοβραδινή επίθεση στο αεροδρόμιο πραγματοποιήθηκε ενώ αρχίζει για τους Τούρκους η αργία του μπαϊράμ, που αποτελεί ευκαιρία για ταξίδια, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η θερινή περίοδος.
Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σήμερα, ανακοινώθηκε από επίσημη πηγή.
Τεράστιο το πλήγμα στον τουρισμό
Ο τουρκικός τουρισμός, ο οποίος είχε ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα από επανειλημμένες τρομοκρατικές επιθέσεις, κινδυνεύει να πιάσει πάτο φέτος.
Εδώ κι έναν χρόνο, επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, που έχουν προκαλέσει σχεδόν 200 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες, έχουν επιφέρει τη φυγή των τουριστών, οι αφίξεις των οποίων βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 22 ετών. Έχουν προκαλέσει έτσι τεράστια ζημία σε μια βιομηχανία που έφερνε πολύ συνάλλαγμα στην τουρκική οικονομία, σχεδόν 30 δισεκ. ευρώ ετησίως.
"Θέλουμε να προειδοποιήσουμε τους ξένους τουρίστες στην Τουρκία και αυτούς που θέλουν να μεταβούν εκεί: Οι ξένοι δεν είναι στόχος μας, αλλά η Τουρκία δεν είναι πλέον μια χώρα ασφαλής γι' αυτούς", είχε υπογραμμίσει η οργάνωση Γεράκια για την Ελευθερία του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), όταν είχαν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε προκαλέσει 11 νεκρούς στις 10 Ιουνίου στην ιστορική συνοικία Μπεγιαζίτ στην τουριστική ζώνη της Κωνσταντινούπολης.
Οι πρόσφατες επιθέσεις έπληξαν κατά προτεραιότητα εμβληματικά τουριστικά σημεία: στις 12 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, 12 γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση καμικάζι στην πολυσύχναστη περιοχή Σουλταναχμέτ. Η επίθεση, η οποία αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποιήθηκε δυο βήματα από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί.
Δύο μήνες αργότερα, στις 19 Μαρτίου, τέσσερις ξένοι τουρίστες --τρεις Ισραηλινοί και ένας Ιρανός-- σκοτώθηκαν από έναν καμικάζι, και πάλι απ' ό,τι φαίνεται του Ισλαμικού Κράτους, στη διασημότερη και πιο πολυσύχναστη λεωφόρο της Κωνσταντινούπολης, την Ιστικλάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση