GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναχώρησαν τα πρώτα λεωφορεία με πρόσφυγες από τη "νέα Ειδομένη"

Πριν από λίγη ώρα αναχώρησαν τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία με 166 Σύρους πρόσφυγες από τον άτυπο καταυλισμό στο γνωστό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ...


Πριν από λίγη ώρα αναχώρησαν τα πρώτα τέσσερα λεωφορεία με 166 Σύρους πρόσφυγες από τον άτυπο καταυλισμό στο γνωστό βενζινάδικο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Πολυκάστρου, στην Ειδομένη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα λεωφορεία κατευθύνονται προς το κέντρο φιλοξενίας στα Βασιλικά.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:30. Έως στιγμής, οι πρόσφυγες αποχωρούν οικειοθελώς από τον καταυλισμό και επιβιβάζονται στα λεωφορεία. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, ενώ από την αστυνομία έγινε σαφές ότι δεν προβλέπεται χρήση βίας.

 «Ελπίζω ότι στο κέντρο φιλοξενίας, που θα μας πάνε, οι συνθήκες θα είναι καλές και θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Ευρώπη. Μείναμε εδώ, επειδή θεωρούσαμε πως αν ήμασταν κοντά στα σύνορα υπήρχε ελπίδα να ανοίξουν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 18χρονη Ραφάχ από τη Ράκα της Συρίας.Ο πατέρας της είναι στην Ολλανδία, όπου θέλει να πάει κι αυτή μαζί με τη μητέρα της και τα δύο μικρότερα αδέλφια της. «Φύγαμε γιατί η κατάσταση είχε γίνει ανυπόφορη. Δεν ξέραμε πώς να προστατευτούμε» ανέφερε η νεαρή κοπέλα.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΘΕ Αθηνών-Ευζώνων είναι κλειστή από το 53ο χλμ ως το ύψος του Πολυκάστρου και η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλιά εθνική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση