GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βεβήλωσαν το μνημείο του Αβέρωφ – ΦΩΤΟ

Οργή προκαλεί η απαράδεκτη ενέργεια αγνώστων που βεβήλωσαν τον τάφο και το μνημείο του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ στο Α΄ νεκροταφ...


Οργή προκαλεί η απαράδεκτη ενέργεια αγνώστων που βεβήλωσαν τον τάφο και το μνημείο του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ στο Α΄ νεκροταφείο Αθηνών.

Μεταξύ άλλων ο Γεώργιος Αβέρωφ, χορήγησε λεφτά για την επέκταση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την αναμόρφωση του Παναθηναϊκού σταδίου και τον ανδριάντα του Ρήγα και του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στον Αβέρωφ επίσης οφείλονται η ανέγερση των φυλακών Αβέρωφ (κατεδαφίστηκαν το 1971), η σχολή Ευελπίδων, η Γεωργική σχολή της Λάρισας, το Ωδείο των Αθηνών, της Ελληνικής Φιλαρμονικής της Αλεξάνδρειας κ.α.
Το μεγαλύτερο ευεργέτημα του πάντως θεωρείται η δωρεά 2.500.000 χρυσών φράγκων στο Πολεμικό Ναυτικό, χρήματα με τα οποία ναυπηγήθηκε το θωρηκτό «Γεώργιος Αβέρωφ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση