GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα κενά που δημιουργεί ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος την Πέμπτη το ...


Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για το τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Παναγιώτης Μαυρίκος την Πέμπτη το μεσημέρι στην Αττική Οδό με αποτέλεσμα τον θάνατο του εκδότη.

Χθες, επιβεβαιώθηκε και επισήμως ότι ο οδηγός του τζιπ Porsche Cayenne, που απανθρακώθηκε είναι ο εκδότης της «Ακρόπολης» Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς ταυτοποιήθηκε από το DNA. Την ίδια στιγμή από την νεκροτομή, οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου οφείλεται στην φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα.

Ωστόσο, όπως σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, γίνεται ιστολογική και τοξικολογική εξέταση, για την περίπτωση που ο 42χρονος είχε καταναλώσει κάποιες ουσίες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σε περίπου 15 ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη διερεύνηση που έκαναν οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ, στο αυτοκίνητο και στον τόπο του τραγικού συμβάντος, δεν βρέθηκαν στοιχεία έκρηξης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού και αναμένεται η έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της προανάκρισης, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οδηγούνται στο συμπέρασμα του ατυχήματος.

Επίσης, στις κάμερες φαίνεται ότι υπήρξε διαρροή καυσίμου από το αυτοκίνητο. Για τον λόγο αυτό, θα οριστούν πραγματογνώμονες, αλλά και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που θα εξετάσουν το όχημα για να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποια δολιοφθορά στα συστήματα τροφοδότησης, μηχανική βλάβη ή κάτι άλλο που προκάλεσε την ανάφλεξη.

Οι κάμερες ασφαλείας της Αττικής οδού αναμένεται να δώσουν πολύ σημαντικές πληροφορίες για το τι συνέβη το μοιραίο μεσημέρι. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη στα χέρια τους τα πλάνα από το σύστημα διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής οδού και αναλύουν λεπτό προς λεπτό την κίνηση του μαύρου τζιπ μέχρι να τυλιχτεί στις φλόγες.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η οικογένεια του Π. Μαυρίκου

Μηνυτήρια αναφορά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά αγνώστων δραστών, κατέθεσε στην Ασφάλεια Αττικής η σύζυγος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Αλέξη Κούγια. Στην ανακοίνωση του συνηγόρου της οικογένειας, Αλέξη Κούγια, επισημαίνεται ότι στην μηνυτήρια αναφορά ορίζονται ως τεχνικοί σύμβουλοι ο Νικόλαος Διαμαντής, υποστράτηγος πυροσβεστικού σώματος, ειδικός σε θέματα διερεύνησης εμπρησμών και ο Γεώργιος Ραυτογιάννης, βαλλιστικός - εξεταστής ιχνών εργαλείων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ποινικολόγου: «Ο λόγος που υπεβλήθη η ως άνω μηνυτήρια αναφορά είναι ότι η οικογένεια του εκλιπόντος, με αυτόν τον τρόπο και με τους τεχνικούς της συμβούλους, επιθυμεί να βοηθήσει τους διορισθέντες από την Ελληνική Αστυνομία πραγματογνώμονες, ώστε να διεκπεραιωθεί ταχύτατα η πραγματογνωμοσύνη και σε συνδυασμό με τις ειδικές γνώσεις τους να εκδοθεί ένα πλήρες και αναμφισβήτητο πόρισμα».

Τι έδειξε το βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού

Από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, φαίνεται το Porsche Cayenne να κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο. Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου. Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Κούγιας: Έχουμε περίεργες συμπτώσεις στο θάνατο του Μαυρίκου

«Δεν θα θελα να γίνει σε αυτήν την υπόθεση αυτό που γίνεται συνήθως στα πολύκροτα δυστυχήματα και που για να εντυπωσιάσουμε δίνουμε μεγάλες διαστάσεις σε κάτι που τελικών αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για το θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Αντίθετα, όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος μιλώντας στον Alpha, στην περίπτωση αυτή «προσπαθούμε να διερευνήσουμε τι συνέβη και με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η αστυνομία, αλλά και με τα όσα γνωρίζει το περιβάλλον του νεκρού, αλλά και με τα επιστημονικά ευρήματα, όπως είναι η ιατροδικαστική έρευνα, όπως είναι η έρευνα των εγκληματολογικών ερευνών».

«Η δική μου αίσθηση είναι ότι πρώτα-πρώτα έχουμε ορισμένες συμπτώσεις», δήλωσε και εξήγησε πως έχουμε μια πορεία αυτοκινήτου φυσιολογική και ξαφνικά παίρνει μια περίεργη πορεία. «Συνήθως ένας οδηγός που είναι καλά στην υγεία του, λογικά θα κινηθεί δεξιά προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα και να μην προκαλέσει ένα ατύχημα. Εδώ βλέπουμε κάτι εντελώς διαφορετικό: ένα αυτοκίνητο να κινείται με έναν περίεργο τρόπο και τελικά να προσεγγίζει το αντίθετο μέρος από αυτό που φυσιολογικά θα κινούνταν και ξαφνικά να ακινητοποιείται. Για να ακινητοποιηθεί πρέπει ο οδηγός να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

«Η πρώτη σκέψη είναι ότι εφόσον συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχουμε έναν οδηγό που δεν κάνει καλούς χειρισμούς. Η επόμενη σκέψη είναι μήπως αυτός ο οδηγός έχει πρόβλημα υγείας; Όμως υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Άρα ο οδηγός ήταν ζωντανός, είχε τη δυνατότητα να κάνει κινήσεις, κι ενώ υπήρχε μια αφύσικη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ο οδηγός κάνει μια φυσιολογική συμπεριφορά. Ενώ προσπαθεί να βγει και δεν το κατορθώνει, βλέπουμε πράγματα περίεργα. Πληροφορήθηκα ότι υπήρχε βενζίνη στο οδόστρωμα, σημαίνει ότι υπήρχε διαρροή, όχι από το ρεζερβουάρ αλλά από κάποιο σωλήνα. Αμέσως μετά λόγω του σπινθήρα της μηχανής ακολουθεί πυρκαγιά», τόνισε ο ίδιος και αναρωτήθηκε: «ο οδηγός γιατί έχει αυτή την αφύσικη συμπεριφορά;»

Παπαδημούλης: Τον έκαψαν για να μην τους κάψει

Με ένα σχόλιο στο twitter σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης το περιστατικό με τον άνδρα που απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του στην Αττική οδό και όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον γνωστό εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο.

«Η όζουσα υπόθεση Μαυρίκου, δεν επιλύθηκε όπως πρέπει, μέσω της δικαστικής οδού, αλλά μέσω της Αττικής οδού. Τον έκαψαν για να μην τους κάψει» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση