GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πόσα χρήματα θα πληρώνει ο Ολυμπιακός για το Βασίλη Σπανούλη

Οι οικονομικές θυσίες που κάνουν οι διοικήσεις των ΚΑΕ είναι ήδη μεγάλες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες μετά την εκτόξευση της φορολο...


Οι οικονομικές θυσίες που κάνουν οι διοικήσεις των ΚΑΕ είναι ήδη μεγάλες και γίνονται ακόμη μεγαλύτερες μετά την εκτόξευση της φορολογίας. Ο Ολυμπιακός συμφώνησε για δύο ακόμη χρόνια με τον Βασίλη Σπανούλη και για να συμβεί αυτό Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος θα χρειαστεί να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, με τα περισσότερα χρήματα να μην καταλήγουν στο λογαριασμό του ηγέτη της ομάδας, αλλά στο… κράτος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συμφωνία με τον 33χρονο γκαρντ προβλέπει ετήσιες αποδοχές 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ το προηγούμενο συμβόλαιό του απέφερε στον ίδιο περίπου 2 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Κι όμως, μετά την αύξηση της φορολογίας (από 118% σε 145%), το νέο συμβόλαιο του Kill Bill θα στοιχίσει πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα δύο στους «ερυθρόλευκους». Υπολογίζεται πως θα κοστίσει συνολικά 3.720.000 ευρώ!

Η υπάρχουσα φορολογία είναι 45% επί του μεικτού ποσού, αλλά σε αυτό προστίθενται: α) 10% ως εισφορά αλληλεγγύης επειδή πρόκειται για συμβόλαιο άνω των 200.000 ευρώ, β) επιπλέον 10% επειδή οι μέτοχοι της ΚΑΕ καλύπτουν το ποσό μιας και ο ισολογισμός είναι αρνητικός, και γ) 1,1% ως φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίων.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός (αλλά και όλες οι άλλες ελληνικές ομάδες) έχουν να ανταγωνιστούν ομάδες από άλλες χώρες όπου η φορολογία είναι το 1/3 ή και το 1/4!

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση