GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλά στην υγεία του είναι ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης

Καλά στην υγεία του είναι ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας δεν έπεσε θύμα επίθεσης στη Συρία...

Καλά στην υγεία του είναι ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας δεν έπεσε θύμα επίθεσης στη Συρία, όπως γράφτηκε, καθώς την Κυριακή βρισκόταν στον Λίβανο, όπου μαζί με την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας εόρτασε την Πεντηκοστή στην πόλη Μπάλαμαντ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Ο Πατριάρχης Ιωάννης 10ος που είναι προκαθήμενος του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας συγχέεται λανθασμένα με τον Πατριάρχη Ιγνάτιο Αφρέμ ΙΙ, προκαθήμενο της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας.
Πράγματι την Κυριακή, σύμφωνα με συριακά ΜΜΕ, πραγματοποιήθηκε επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Καμισλί στη βορειοανατολική Συρία.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείο κοντά στο μνημείο που λίγη ώρα νωρίτερα εγκαινίασε ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος και το οποίο είναι αφιερωμένο στη σφαγή των Χαλδαίων από τους Οθωμανούς Τούρκους που συνέβη το 1915, την ίδια χρονιά με τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Η απόσταση της πόλης του Καμισλί της Συρίας που πραγματοποιούσε επίσκεψη ο Συροϊακωβίτης Πατριάρχης Ιγνάτιος από το Μπάλαμαντ του Λιβάνου που βρισκόταν ο ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης είναι περίπου 800 χιλιόμετρα.
Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας εκπροσωπεί το ελληνορθόδοξο ποίμνιο στο Λίβανο και τη Συρία, ενώ στο πλήρωμα της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας ανήκει η πλειοψηφία των Σύρων χριστιανών. Και οι δυο αυτές χριστιανικές κοινότητες είναι υπό απηνή διωγμό από τις πατρογονικές τους εστίες, λόγω του εμφύλιου πολέμου στη Συρία, καθώς οι χριστιανοί στη χώρα αυτή αποτελούν και αυτοί θύματα των διώξεων των φανατικών ισλαμιστών του ISIS.
Ενδεικτικό των διώξεων που έχουν υποστεί οι χριστιανοί στη Συρία είναι η υπόθεση της απαγωγής τον Απρίλιο του 2013 του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου, κατά σάρκα αδελφού του ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιωάννη, αλλά και του Συροϊακωβίτη Μητροπολίτη Χαλεπίου Γιοχάννα Ιμπραήμ.
Οι δυο σημαίνοντες Επίσκοποι απήχθησαν στην τουρκοσυριακή μεθόριο. Έκτοτε τα ίχνη των δυο Επισκόπων έχουν χαθεί και επισήμως θεωρούνται αγνοούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση