GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κύπρο

Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας- Τροόδους τέθηκε, ύστερα από πέντε μέρες, υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, ...


Η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας- Τροόδους τέθηκε, ύστερα από πέντε μέρες, υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης της Κύπρου, Ιωνάς Νικολάου.

Ωστόσο, επισήμανε ότι θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες μέχρι να επιβεβαιωθεί η πλήρης κατάσβεσή της και να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον ο παραμικρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά. "Θα δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες σε συγκεκριμένες σημεία" πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Ελλάδα, το Ισραήλ, τη Γαλλία και την Ιταλία για τη βοήθεια σε πτητικά μέσα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, δήλωσε ότι χωρίς αυτή τη βοήθεια "θα ήταν σχεδόν ακατόρθωτη η κατάσβεση της πυρκαγιάς".

Τα πτητικά μέσα από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία θα παραμείνουν στην Κύπρο και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με τη Ρωσία για αποστολή αεροσκαφών.

Η πύρινη λαίλαπα άφησε πίσω της δύο νεκρούς δασοπυροσβέστες και καμένη γη 15 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η περιοχή επιθεωρείται συνεχώς από ελικόπτερο και όπου υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς αντιμετωπίζονται αμέσως, δήλωσε ο υπουργός Φυσικών Πόρων, Νίκος Κουγιάλης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση