GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοτζιάς: Κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν το διάλογο με την Αλβανία - ΒΙΝΤΕΟ

Στην πρόκληση με το ανθελληνικό πανό που ανήρτησαν Αλβανοί εθνικιστές στο Euro 2016 αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλ...


Στην πρόκληση με το ανθελληνικό πανό που ανήρτησαν Αλβανοί εθνικιστές στο Euro 2016 αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
"Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα μέτρα πέρασαν το πανό στο γήπεδο και υπογραμμίζω ότι η UEFA το κατέβασε αμέσως και δεν άφησε να παρουσιαστεί στην τηλεόραση. Χθες η πρέσβης μας Βέρνη έκανε άμεσες ενέργειες για να μην επαναληφθεί τέτοιο θέμα. Έγιναν επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία για λόγους και ασφάλειας των παιχνιδιών αλλά και στην αλβανική κυβέρνηση", είπε μεταξύ άλλων.
«Κάποιοι προσπαθούν να υπονομεύσουν το διάλογο με την Αλβανία... Οι Τσάμηδες της Ηπείρου στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με τις στατιστικές που υπήρχαν ήταν 18.000. Κατά συνέπεια ακόμα κι αν ήμασταν τόσο κακοί, όπως έγραφε αυτό το πανό, 100.000, δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και πρόσθεσε:
«Το δεύτερο είναι ότι ασφαλώς και δεν υπήρξε γενοκτονία των Τσάμηδων. Αντίθετα οι ηγέτες των Τσάμηδων στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή, ίδρυσαν τα κομιτάτα στους νομούς της Ηπείρου που προσπάθησαν να υποκαταστήσουν το ελληνικό κράτος, λειτούργησαν ως δοσίλογοι και εγκληματίες πολέμου και γι’ αυτό αποχώρησαν από μόνοι τους, διότι τα δικαστήρια θα τους καταδίκαζαν σε θάνατο».
Ο κ. Κοτζιάς συνέχισε λέγοντας: Αυτό που έχει μεγάλη σημασία πολιτική, είναι ότι αυτοί οι Τσάμηδες που μιλάνε και για Τσαμουριά, δηλαδή ότι τάχα πρέπει να αλλάξουν τα σύνορα διότι η Θεσπρωτία ανήκει στην Αλβανία, είναι απομονωμένοι στην ίδια την Αλβανία. Στη διάρκεια του ταξιδιού μου, τέσσερις φορές ο ΥΠΕΞ της Αλβανίας επανέλαβε ότι η Αλβανία είναι πιστή στη συμφωνία του Ελσίνκι και αναγνωρίζει τα σύνορα που καταγράφονται σε αυτή τη συμφωνία και ότι είναι παράνομα τα αιτήματα περί Τσαμουριάς».
Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ανάγνωσης του Κορανίου εντός του ναού της Αγίας Σοφίας, ο Νίκος Κοτζιάς είπε πως το κέρδος είναι ότι οι εταίροι μας κατάλαβαν πως το θέμα είναι διεθνές και όχι απλά ελληνοτουρκικό.
Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση