GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψάχνουν αφορμές στην κυβέρνηση για να αλλάξουν την ατζέντα...‏

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με... "νύχια και με δόντια" να ...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με... "νύχια και με δόντια" να αλλάξει την ατζέντα των εξελίξεων με σκοπό να φύγει από πάνω της η ψήφιση των προ απαιτούμενων μέτρων του 3ου μνημονίου και του αυτόματου κόφτη προκειμένου να εκταμιευθεί η πολυπόθητη δόση των 7.5 δις ευρώ.
Μέχρι τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να... κρατά την μπάλα του μπάσκετ είδαμε στο Μαξίμου (!)έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση θέλοντας να γυρίσει σελίδα στην επικοινωνιακή της ατζέντα!

Ακόμα και την πιθανότητα δημοψηφίσματος έριξε επικοινωνιακά στο τραπέζι δια στόματος της κ .Γεροβασίλη που όμως την "έκαψε" πολύ πετυχημένα (πρέπει να το πούμε αυτό) ο κ. Βενιζέλος στις... "περί δικτατορίας" δηλώσεις του και μετά ο κ. Παυλοπουλος.

Πρόβλημα όμως παραμένει δίχως άλλο για την κυβέρνηση η μη εκταμίευση-παρα την έγκριση της-της δόσης όπου αναμένεται τώρα προς το τέλος του μήνα (!) μετά της 16 Ιουνίου αφού οι ξένοι απαιτούν την εφαρμογή των μέτρων προκειμένου να γίνει η εκταμίευση, για μία δόση που θα πάει κατευθείαν για πληρωμή στο ΔΝΤ και ελάχιστα θα αφήσει για τους Έλληνες παρα μόνο την ελπίδα για...προσδοκίες!

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% που ισχύει από 1η του μήνα και το κόψιμο του ΕΚΑΣ στις συντάξεις πιέζει την κυβέρνηση ζεσταίνοντας ακόμα πιο πολύ πολιτικά το φετινό καλοκαίρι!

Παράλληλα η Κυριακάτικη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν και άλλα μέτρα από την κυβέρνηση αφού δεν πρόκειται να φύγει το ΔΝΤ ενώ τα πολιτικά σενάρια δίνουν και παίρνουν σχετικά με την συνέντευξη όπου ο κύριος Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα ονόματα των κκ Βενιζέλου, Διαμαντοπούλου και Λοβέρδου για την ενσωμάτωση τους στην ΝΔ για να ενισχυθεί ο κύκλος των... μεταρρυθμιστών ανοίγοντας ένα νέο κύκλο πολιτικών σεναρίων.

Ο κύριος Αντώνης Σαμαράς παρεμβαίνει ουσιαστικά και καθοριστικά στο πολιτικό σκηνικό υπερασπίζοντας πάντα την πολιτική του αφού δεν θα υπήρχαν τέτοια μέτρα σήμερα όπως υποστηρίζει σχετικά, με τους πολίτες να υπερασπίζουν ολοένα και περισσότερο την άποψή αυτή και την κυβέρνηση να ανησυχεί και να επιχειρεί άστοχες απαντήσεις...
Το βέβαιο είναι ότι οι μεταρρυθμιστές από όλους τους πολιτικούς χώρους αυξάνονται διαρκώς και γεωμετρικά γύρω στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ερώτημα που σίγουρα τίθεται προς το παρόν είναι αν η κυβέρνηση μπορέσει πια αλλάξει την ατζέντα της αφού μέχρι σήμερα μάταια το επιχειρεί, μιας και οι αναζητήσεις της κοινωνίας είναι το τι θα χάσουν οι πολίτες από τις 7500 σελίδες του μνημονίου που επι Σαμαρά δεν θα υπήρχε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση