GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πνίγεται στα σκουπίδια η Κέρκυρα

Συνεχίζεται για 18η μέρα η ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, που καταφέρνουν πλέον να την «πνίγουν» από τη μια άκρη της μέχρι την ά...


Συνεχίζεται για 18η μέρα η ομηρία της Κέρκυρας από τα σκουπίδια, που καταφέρνουν πλέον να την «πνίγουν» από τη μια άκρη της μέχρι την άλλη.
Παρότι από την Δευτέρα τα ξημερώματα ο δήμος κάνει προσπάθειες μερικής περισυλλογής των σκουπιδιών και εναπόθεσή τους στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού, το πρόβλημα της μη αποκομιδής των σκουπιδιών τείνει να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.
«Η Κέρκυρα βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου, υγειονομικού και οικονομικού, με άμεση την προοπτική της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσής της» δήλωσε μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, ο δήμαρχος, Κώστας Νικολούζος.
Κοινή παραδοχή όλων όσων παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, ήταν ότι οι κάτοικοι του Τεμπλονίου πρέπει άμεσα να άρουν τον αποκλεισμό του ΧΥΤΑ. 
Καθημερινά οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τα σκουπίδια, συνεχίζονται από οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς του τόπου.
Παράλληλα και ο Ιατρικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων, πως «η αποκομιδή των συσσωρευμένων απορριμ­μάτων, αποτελεί πλέον άμεση και επιτακτική ανάγκη, παράλληλα με την ταχεία λήψη μέ­τρων για την ορθολογική, υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη διαχείρισή τους. Επειδή τα σκουπίδια της Κέρκυρας είναι τα σκουπίδια μας, τα οποία εμείς οφείλουμε να διαχειριστούμε, επειδή τα θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας καλό θα είναι να μην εξαντλούνται σε επίπεδο ανακοινώ­σεων και πολιτικών ή άλλων αντιπαραθέσε­ων, ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους πριν η παρούσα κατάσταση εξελιχθεί σε υγειονο μική κρίση».
Στο μεταξύ, πενήντα περίπου Κερκυραίοι πολίτες πέρασαν την πόρτα της εισαγγελέως και κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του δημάρχου Κ.Νικολούζου, του αντιδημάρχου καθαριότητας Σπύρου Ασπιώτη και κατά παντός υπευθύνου, για την όλη κατάσταση την οποία έχει επέλθει το νησί μετά από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση