GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο - Καναντέρ από την Ελλάδα στη μάχη της κατάσβεσης - ΦΩΤΟ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δάσος στην Κύπρο στην περιοχή του Ευρύχου. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenew...


Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δάσος στην Κύπρο στην περιοχή του Ευρύχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να ζητήσει την αποστολή ελικοπτέρων Super Puma από την Ελλάδα.

Τα καναντέρ από την Ελλάδα τα οποία βρίσκονται στην Κύπρο από χθες το βράδυ πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ενισχύοντας τα υπόλοιπα κυπριακά και ισραηλινά εναέρια μέσα που μάχονται με τις φλόγες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter μια φωτογραφία από τη στιγμή του ανεφοδιασμού των ελληνικών καναντέρ.

Ο άνεμος που πνέει στην περιοχή δυσκολεύει  το έργο της πυρόσβεσης, αφού ενισχύει τη φωτιά και αναζωπυρώνει τα μέτωπα σε περιοχές στις οποίες έχει σβήσει. 

Στο μεταξύ κάτοικοι των χωριών που κινδυνεύουν, Σπήλια και Κούρδαλι, ενημερώνονται ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα να τα εγκαταλείψουν, ενώ πολλοί έχουν ήδη φύγει.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Γαλάτα, βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, καθώς και η Πρέσβειρα του Ισραήλ.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον κ. Αναστασιάδη για την εκτίμηση της κατάστασης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση