GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Αν η Βρετανία θέλει πρόσβαση στην κοινή αγορά τότε έχει υποχρεώσεις

Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρα...


Τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η Ευρώπη έχει περάσει πολλές κρίσεις και προκλήσεις κατά το παρελθόν, είπε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει το «μεγάλο βήμα μπροστά» με την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Η Μέρκελ σημείωσε πως είναι στο χέρι της Βρετανίας να αποφασίσει το πώς θέλει να διαμορφώσει το μέλλον της με την Ευρώπη και πως αναμφίβολα αυτό είναι μια εγχώρια βρετανική απόφαση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης πως μπορούν να ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις μόνο όταν η Βρετανία ενεργοποιήσει το άρθρο 50, κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, και όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις η Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Όμως, είπε πως όποιος αποφασίζει να φύγει από την ευρωπαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να περιμένει ότι θα κρατήσει τα προνόμιά του, χωρίς να τηρεί τις υποχρεώσεις του, τονίζοντας πως όποιος φεύγει από την ΕΕ πρέπει να έχει συνέπειες. Όποιος θέλει πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά, πρέπει να σέβεται τις βασικές αξίες της ΕΕ τόνισε και είπε πως η Νορβηγία δεν είναι μέλος της ΕΕ, όμως έχει πρόσβαση στην ελεύθερη αγορά διότι αποδέχεται την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση