GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάσχεται προκαταβολικά η επιστροφή φόρου για τον ΕΝΦΙΑ

Τον συμψηφισμό επιστροφών φόρου με τον ΕΝΦΙΑ ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, καθότι ο νόμος ισχύει, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπρ...


Τον συμψηφισμό επιστροφών φόρου με τον ΕΝΦΙΑ ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομικών, καθότι ο νόμος ισχύει, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων στο άρθρο 83.
Όπως αναφέρει ο Κώδικας όσοι λάβουν πιστωτικά εκκαθαριστικά φέτος δε θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου, καθώς το πόσο θα συμψηφιστεί με τον ΕΝΦΙΑ που θα βεβαιωθεί τον Αύγουστο.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως όσοι για παράδειγμα έχουν διακανονίσει την οφειλή τους προς κάποια δημόσια αρχή, π.χ. προς ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα συμψηφίζεται μόνο η τρέχουσα δόση αλλά και όλες οι υπολειπόμενες, έως ότου εξαντληθεί το ποσό της επιστροφής που οφείλει το κράτος προς τον πολίτη.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η γρηγορότερη είσπραξη του προϋπολογισμένου ποσού του ΕΝΦΙΑ, καθώς με αυτό τον τρόπο, ένα εκατομμύριο πολίτες θα τον πληρώσουν εφάπαξ και όχι σε πέντε δόσεις, πιθανότατα από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση