GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όταν διαδηλώνει το άχρωμο, άοσμο και άγευστο, ακόμη και τα κυβερνητικά καλαμπούρια αποκτούν σοβαρή υπόσταση!

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος. Στα είπα όλα στον τίτλο! Αυτό που δεν σού είπα είναι πως μέσα σε αυτήν τη «κατσαρόλα», που φιλο...

Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος.

Στα είπα όλα στον τίτλο! Αυτό που δεν σού είπα είναι πως μέσα σε αυτήν τη «κατσαρόλα», που φιλοδοξεί να εμφανιστεί σαν ένα αυθεντικό, ακομμάτιστο κίνημα, το οποίο αποσκοπεί στην παραίτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, μαγειρεύεται ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αν σε βάλουν μέσα σε αυτήν τη «κατσαρόλα» κάηκες ως σύγχρονος κεντροδεξιός πολιτικός, Κυριάκο! Ο αγαπητός μπαμπάς σου θα μπορούσε, ίσως, να σού εξηγήσει το πώς και το γιατί. Δεν είναι δική μου δουλειά!

Αντίθετα, είναι δική μου υποχρέωση να επισημάνω πως το «παραιτηθείτε - Ούτε χρώματα, ούτε κόμματα, ούτε συνδικάτα. Πολίτες μόνο», είναι διαχρονικό σύνθημα αναρτημένο στον προθάλαμο του φασισμού, ως η άλλη όψη του αντιδραστικού ριζοσπαστισμού. Στη μια όψη βασιλεύει το συνωμοσιολογικό και εθνικολαϊκιστικό αφήγημα, ενώ στην άλλη το αφήγημα του απηυδισμένου φορολογούμενου, της αγανακτισμένης «στραγγισμένης λεμονόκουπας»! Στη μια όψη αναπαρίσταται η «στραγγισμένη ψυχή» του έλληνα, ενώ στην άλλη η «στραγγισμένη τσέπη» του. Ή, αν προτιμάς, στη μια όψη βρίσκεται ο μικροαντιδραστικός «Λάκης», ενώ στην άλλη ο μικροαντιδραστικός «Θέμος».

Ωραία πράγματα δηλαδή! Ο ελληνικός μικροαστισμός να κινείται σήμερα μεταξύ μικροαντιδραστικού «Λάκη» και μικροαντιδραστικού «Θέμου»! Τι να σου πω, να χαιρόμαστε τα πολιτισμικά μας χάλια, μέσα από τη διπλή όψη του μικροαστικού μας μικροαντιδραστισμού!

Και που βρίσκεται ο Φίλης; Στον μικροκοσμό του, προφανώς. Σε έναν επιπόλαιο-ημιμαθή κόσμο σοβαρής εννοιολογικής σύγχυσης, ο οποίος, ωστόσο - στο μέτρο που παρουσιάζεται φλύαρα και αμετροεπώς από τον ίδιο - θα μπορούσε να βοηθήσει τον κάθε προοδευτικό άνθρωπο να θυμηθεί τί ακριβώς θέλει και ενάντια σε τί αγωνίζεται! Ο κ. Φίλης επέλεξε ή κατέληξε αναπόδραστα να πολιτεύεται σαν καλαμπούρι, αλλά αυτό θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τον προοδευτικό έλληνα για να καταλάβει το γιατί. Διότι, αγαπητέ αναγνώστη, μπερδέψαμε τη κουλτούρα με τη χοληστερίνη, τα πλαστά, τα πλαστικά και τις πλαστικές και την παιδεία με την πελατεία και την πλατεία!

Ωστόσο, η σχέση του «μικροαντιδραστικού Λάκη» με τον «μικροαντιδραστικό Θέμο» είναι αυτή που δίνει σοβαρή υπόσταση στο «μεγαλο-αντιδραστικό καλαμπούρι-Φίλης», το οποίο θεμελιώνεται σε μια αντιπαράθεση περιθωρίου που παρουσιάζεται ως μάχη του κέντρου και μάλιστα του ριζοσπαστικού κέντρου – το οποίο ακόμη αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ριζοσπαστική αριστερά!

Και ξέρεις ποια είναι η πλάκα σε όλα αυτά; Πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει σύντομα εκλογές και οι απολιτικοί φαντομάδες της αναγανωμένης κατσαρόλας θα υποστηρίζουν πως αυτοί είναι που τον έριξαν! Τώρα, αν μεθαύριο βγει ο κύριος Φίλης και τους ευχαριστήσει θερμώς, θα έχει άδικο;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση