GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άντρας, γυναίκα και η αλλαγή ρόλων στο φλερτ και όχι μόνο

Στην εποχή μας, η γυναίκα όντας δυναμική και ανεξάρτητη δεν έχει πλέον το ρόλο του «θύματος» κατά την ερωτική προσέγγιση αλλά η ίδια ...


Στην εποχή μας, η γυναίκα όντας δυναμική και ανεξάρτητη δεν έχει πλέον το ρόλο του «θύματος» κατά την ερωτική προσέγγιση αλλά η ίδια πολλές φορές λειτουργεί ως «κυνηγός» προκαλώντας έκπληξη και αιφνιδιασμό στον άνδρα, ο οποίος αναρωτιέται ποιος είναι ο ρόλος του.

Η γυναίκα πλέον κάνει τις πρώτες κινήσεις στο φλερτ και διεκδικεί τον άνδρα φανερά «εδώ και τώρα». Δεν είναι λίγες οι φορές που η Ελληνίδα του σήμερα, κατά τη νυχτερινή της έξοδο αναζητά και κάνει σχέσεις της «μιας βραδιάς», κάτι που δε θεωρείται κατακριτέο και ανήθικο, αλλά σίγουρα είναι πολύ διαφορετικό και μακρινό από το «χθες της». Η αλλαγή των ρόλων, που η γυναίκα διεκδικεί περισσότερο τον άντρα, πολλές φορές τον φοβίζει, τον τρομάζει τον κάνει να αισθάνεται λίγος, πως δεν θα μπορέσει να την κερδίσει και πως θα εισπράξει απόρριψη. Από την άλλη ο άντρας διεκδικεί λιγότερο τη γυναίκα και την προσεγγίζει με άλλους πιο ασφαλείς για εκείνον τρόπους, όπως μέσω του διαδικτύου πχ. face book, chat. Αυτός ο διαδικτυακός τρόπος προσέγγισης επιτρέπει τους νέους ανθρώπους να διατηρούν την ανωνυμία τους, να εκφράζονται πιο ελεύθερα και έτσι να διατηρούν τη μάσκα του δυνατού, του άνετου, του ωραίου, του οικονομικά ευκατάστατου, χωρίς να εκτίθενται στην ανθρώπινη επαφή που μπορεί να φέρει μια απόρριψη. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως στους σημερινούς ανθρώπους υπάρχει ο φόβος για το «κοντά», με το διαδίκτυο να επιτρέπει στα δύο φύλα να κρατούν τις αποστάσεις, αφού το «κοντά» μπορεί σπάσει την ιδανική εικόνα και έτσι να φανεί η αδυναμία. Σίγουρα η επικοινωνία, έχει αλλάξει μορφή.

Ο νέος άνθρωπος που δεν έχει την ανάγκη να ψάξει έναν σύντροφο, ζωντανό και φωτεινό, παρά μόνο κλειδώνεται και αποχαυνώνεται στην παρορμητική ηδονή της στιγμής χωρίς συναισθηματική επικοινωνία. Αυτή τη συμπεριφορά φωτογραφίζουν οι σημερινές σχέσεις των δύο φύλων, που το φλερτ, ως στοιχείο σεξουαλικής αναζήτησης (π.χ ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα, το άκουσμα μιας αισθησιακής φωνής κτλ.). απουσιάζει από το φόβο της απόρριψης. Το φλερτ που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε ως αλατοπίπερο της σεξουαλικής επιθυμίας σήμερα θεωρείται αυτονόητη υπερβολή, αφού μέσα σε λίγα λεπτά μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή και μετά να μάθουμε και τα ονόματά μας. Ωστόσο η χρήση του διαδικτύου δεν μπορεί να "βλάψει" κανέναν από τους χρήστες (ενήλικες), όταν η χρήση του γίνεται συνειδητά και το κάθε άτομο γνωρίζει τον εαυτό του αλλά και γιατί επιλέγει αυτόν τον τρόπο να επικοινωνήσει. Είναι σημαντικό το άτομο να προβληματιστεί και να καταλάβει τι είναι αυτό που τον εμποδίζει να έχει μια πιο άμεση επικοινωνία και επαφή και να αναζητήσει τη λύση σε όποια αδυναμία του.

Διαβάστε περισσότερα στο askitis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση