GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια – Πέρασε στην Αττική

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάν...


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το lamiastar, η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά πέρασε πλέον και στην Αττική και κατευθύνεται προς το χωριό Οινόη.

Συνολικά από δυνάμεις επεμβαίνουν 65 πυροσβεστικά οχήματα, 160 άντρες, 66 άτομα του πεζοπόρου τμήματος, 7 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα, 30 άτομα από τον στρατό, τα 5 Ούνιμογκ της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας , 16 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλα μηχανήματα του Δήμου Τανάγρας και της περιφέρειας.

Στο σημείο βρίσκεται η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος που έχει και τον συντονισμό, δυνάμεις της Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας, ο δήμαρχος Τανάγρας βασίλης Περγάλιας, ο Περιφερειάρχης Στερας Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Φανή παπαθωμά και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικης αυτοδιοίκησης και ομάδες εθελοντών που βοηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ανησυχίες και για τις  αποθήκες ΠΥΡΚΑΛ. 

Παρά τις ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Ενα από τα 8 αεροσκάφη που έπαιρναν μέρος στην κατάσβεση, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, κοντά στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής, με τους πιλότος ευτυχώς να βγαίνουν σώοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την ώρα που οι πιλότοι του αεροσκάφους πετούσαν πάνω από τη φωτιά κι έριχναν νερό, εκδηλώθηκε φωτιά στον αριστερό κινητήρα του.

Από την αναγκαστική προσγείωση «βαρέου τύπου» οι δυο πιλότοι τραυματίστηκαν, καθώς το αεροσκάφος χτύπησε με ορμή στο έδαφος. 

Οι δύο πιλότοι περισυνελέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους.

Διευκρινίζεται πάντως ότι το αεροσκάφος είναι από τα παλιά καναντέρ CL-215, για τα οποία έχουν γίνει πολλές επισημάνσεις τα τελευταία χρόνια, ότι είναι πλέον «γερασμένα».



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση