GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Βαγενά στον Τσίπρα: Κόψτε μισθούς για να σωθεί το ΕΚΑΣ

Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς για το θέμα του ΕΚΑΣ απέστειλε η Άννα Βαγενά. Όπως αναφέρει η βουλευ...


Ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς για το θέμα του ΕΚΑΣ απέστειλε η Άννα Βαγενά.
Όπως αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ισοδύναμο μέτρο.
Μάλιστα, η ίδια προτείνει να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:
«Ανοικτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς για το θέμα του ΕΚΑΣ απέστειλε η Άννα Βαγενά»
Ακολουθεί σε κοινοποίηση η ανοικτή επιστολή που απέστειλα σήμερα στον πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους υπουργούς αναφορικά με τις μειώσεις και περικοπές στο ΕΚΑΣ.
Σημειώνεται ότι πέραν του παρόντος δεν θα προβώ σε καμία άλλη δήλωση.
Παρατίθεται αυτούσιο το κείμενο της επιστολής:
«Αθήνα, 30η Ιουνίου 2016
ΕΝΔΕΙΞΗ: ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
Προς τον αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος και Πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα / Κοιν. 1. Υπουργό Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, 2. Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
ΑΝΑΦΟΡΑ – ΑΙΤΗΜΑ
Της Άννας Βαγενά, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας
Θέμα: Μείωση/Περικοπή ΕΚΑΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους.
Σχετικά με τις μειώσεις και περικοπές του ΕΚΑΣ σε πάνω από 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθύνω ανοιχτή έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό και τους συν-αρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας:
Αντί να υποστούν τις συνέπειες της περικοπής/μείωσης οι άνθρωποι αυτοί, που εδώ και τόσα χρόνια έχουν δοκιμαστεί από τις οριζόντιες και άδικες περικοπές συντάξεων των προηγούμενων κυβερνήσεων, να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ μέτρο.
Συγκεκριμένα, προτείνω να γίνει αναλογική μείωση των μεγάλων (από 2.000 ευρώ και πάνω) μισθών του Δημοσίου. Είναι προτιμότερο να μειωθούν όλοι οι μεγάλοι μισθοί του Δημοσίου, να χάσουν κάποια χρήματα όλοι οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος (από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον υπουργό και τον βουλευτή έως τον δικαστικό και τον υψηλόβαθμο υπάλληλο), παρά να υποστούν οι μικρο-συνταξιούχοι ένα τέτοιο βάρος στο ήδη πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.
Το ήθος αλλά και η συνείδησή μου δεν μου επιβάλλουν τίποτα λιγότερο από την υπεράσπιση αυτής της πρότασης με όλη μου τη δύναμη.
Με εκτίμηση,
Άννα Βαγενά
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λάρισας»

7 σχόλια

  1. Γαμώ την Γερμανία σας, της Ελληνικές Κυβέρνησης και την Ευρωπαϊκή σας Ένωση ..ΈΤΣΙ ΆΠΛΑ ΆΠΛΑ κάνατε μια χώρα περιστερεώνα.... με 400 ευρώ μωρή πουτάνα ένας ΑΜΕΑ που θα του πάρουν τα 75 ευρώ ΜΕ τσαμπουκά από το ΦΠΑ ΠΩς ΘΑ ΖΕΙ;;;...ΏΡΑ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΜΙΚΆΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ...ΆΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΊΤΕ ΜΟΥΝΙΑ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΟΛΟΙ...ΣΉΜΕΡΑ ΨΗΦΊΣΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΏΝΕΙ ΕΝΦΙΑ Η COSCSO...ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΊΝΕΙ ΑΥΤΆ Ο ΚΟΣΜΟΣ ...ΌΛΟΙ ΠΑΣΟΚ--ΣΥΡΙΖΑ--ΑΝΕΛ---ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ--ΛΕΒΕΝΤΟΜΑΛΑΚΕΣ...

    Λαϊκιστής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΑΥΤΉ Η ΠΟΥΤΆΝΑ Η ΚΑΡΑΔΕΞΙΑ ΤΟ ΛΈΕΙ ΣΤΑ ΊΔΙΑ...
    «Οι συνταξιούχοι Έλληνες είναι κακομαθημένοι» είπε χθες η Φωτεινή Πιπιλή, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

    Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι ένας μεγάλο κομμάτι της ομάδας ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, αποτελείται από συνταξιούχους....πρώην βουλευτίνας της ΝΔ προκάλεσε αντιδράσεις.
    Δείτε το σχετικό βίντεο:https://www.youtube.com/watch?v=KwvHNTAF2fE

    ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι καραγκιόζηδες....

    Ο Συριζαίος Βουλευτής Σεβαστάκης στο ερώτημα των δημοσιογράφων αν οι κύριες συντάξεις μειώθηκαν (που μειώθηκαν και αυτές παρά τα ψέματα Κατρούγκαλου), είπε χαρακτηριστικά...

    "Οι συντάξεις αναπλαισιώνονται"

    Υποτιμούν την νοημοσύνη του μέσου Έλληνα και νομίζουν ότι χρησιμοποιώντας δήθεν εναλλακτική ορολογία θα μπερδέψουν τον λαό, λες και δεν είδαν οι συνταξιούχοι χθες τις συντάξεις τους μειωμένες!

    Πολιτική αλητεία........Στοχεύουν πλέον στην χαμηλή νοημοσύνη κάποιων συμπολιτών μας για να διατηρήσουν κάτι από τα εκλογικά τους ποσοστά!!


    ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Επιτομή της πολιτικής αλητείας η δήλωση Μπαλαούρα.Ξεκάθαρα κάνει δυο πράγματα ταυτόχρονα..

    1)Δείχνει πως αυτά τα πολιτικά ανήθικα ανθρωπάκια τα κάνουν όλα για την προσωπική τους άνεση και επιβίωση αδιαφορώντας για το τσάκισμα της κοινωνίας

    2) Προδιαγράφει τι θα παρασταίνουν αν ξαναγίνουν αντιπολίτευση

    Το Μουσσολινικο μόρφωμα συριζανελλ είμαι ότι πιο βρώμικο γέννησε ο τόπος..Η κατάρρευση του μορφώματος είναι θέμα Δημοκρατίας

    Μπαλαούρας(Παραπολιτικά,ραδιόφωνο,σήμερα): Αν δεν ήμασταν κυβέρνηση, θα ήμασταν στο δρόμο για τον ΟΛΠ!

    Τι είπε ο Μπαλαούρας;;;

    «Δεν θέλουμε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, είμαστε όμως υποχρεωμένοι να την υλοποιήσουμε» εξήγησε και συνέχισε: Αν σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κυβέρνηση, θα ήταν στο δρόμο να διαδηλώνει κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς!

    Πηγή: Μπαλαούρας: Αν δεν ήμασταν κυβέρνηση, θα... διαδηλώναμε στον ΟΛΠ κατά της ιδιωτικοποίησης....ΓΑΜΉΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ...

    Έρχεται μια μέρα που πρέπει να πούμε το μεγάλο το Όχι...Ο αρνηθείς δεν μετανιώνει.... Aν ρωτιούνταν πάλι, ΟΧΙ θα ξαναέλεγε....

    Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους παραπάνω στίχους από το ποίημα «Che fece... il gran rifiuto» του ασυμβίβαστου Καβάφη, που όρισε τη ζωή του να φυλάσσει θερμοπύλες, για να υπερασπιστούμε το ΟΧΙ.... Το ΟΧΙ που βροντοφώναξε ένα χρόνο πριν το 60% του Ελληνικού λαού, που τελικά το μόνο που επέτυχε ήταν να στέψει απόλυτο κυρίαρχο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την επομένη κιόλας του δημοψηφίσματος μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ....

    Γιατί δεν είχε τη δύναμη να πει κατάμουτρα στους τοκογλύφους «Φθάνει.... Ως εδώ !» Πάντα όλοι οι πολιτικοί μας ακολουθούσαν τις υποδείξεις των ξένων... Γι αυτό και δεν μας υπολόγιζαν... Ο Οδυσσέας Ελύτης το διάστημα που βρέθηκε στην Ευρώπη διαπίστωσε:

    Κι όταν καμιά φορά τολμούσα να ψιθυρίσω ότι ήμουν Έλληνας καταλάβαινα ότι ήμασταν αγνοημένοι από παντού και τοποθετημένοι στην άκρη-άκρη ενός χάρτη απίθανου. Η παραμονή μου στην Ευρώπη με έκανε να βλέπω πιο καθαρά το δράμα του τόπου μας...

    Και σε αυτή του τη μεταστροφή ο Πρωθυπουργός είχε συμμάχους περισσότερους πολιτικούς αρχηγούς, που έβαλαν την υπογραφή τους στο πιο επώδυνο μνημόνιο, το τρίτο, το οποίο είναι βαρύτερο και κοινωνικά επαχθέστερο..... Ο Ελληνικός λαός κατέδειξε θέληση αντίστασης και δεν τίθεται κανένα δίλημμα περί τούτου, αλλά προδόθηκε.

    Όμως, τίποτα δεν πάει χαμένο και αυτή η τόσο σημαντική απόφαση θα καθορίσει σίγουρα στο μέλλον τη ζωή μας. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να υπερασπιστούμε πάση θυσία το μεγάλο ΟΧΙ δηλώνοντας την άρνησή μας σε επιβεβλημένους συμβιβασμούς.

    «Αντισταθείτε. Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία»

    Κι ο Σεφέρης γράφει στο «Πολιτικό Ημερολόγιο» στα 1945:

    Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις....και είναι σαν να καθρεφτίζει το σήμερα.


    Σήμερα που οι μνημονιακές δυνάμεις, πειθήνια όργανα των τοκογλύφων απαρνήθηκαν τις αξίες που υπεραμύνονταν κι έκαναν αυτό το οποίο τους υπαγόρευσαν τα αφεντικά τους. Οι Εφιάλτες φάνηκαν και τους πρέπει τιμωρία.

    Έξι χρόνια τώρα οι εταίροι(;) που μας εξαθλίωσαν μας απειλούν με καταστροφές, και κάθε μέρα έχουν όλο και νέες απαιτήσεις, ζητώντας νέες περικοπές, απαιτώντας τη συνέχιση πολιτικών που γονάτισαν και τώρα θέλουν να μας τελειώσουν.

    Ας υπερασπιστούμε, λοιπόν, δυναμικά το ΟΧΙ, γιατί αυτό συμβαδίζει με την τιμή και την πεποίθησή μας ΔΙΕΚΙΚΗΣΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ενεργοποιώντας την Aκροτελεύτια διάταξη 'Αρθρο 120 του Συντάγματος.

    « H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

    Κι εμείς, που ποτέ δεν δειλιάσαμε θα συνεχίσουμε να λέμε ΟΧΙ και τη λύση σίγουρα θα δώσει ο κυρίαρχος λαός , που θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα πει:

    « Ως εδώ και μη παρέκει.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Ναζιστικό κτήνος, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα κουλουριάζεται πληγωμένο ψυχορραγεί!

    Το πληγωμένο κτήνος όμως τότε γίνεται πιο επικίνδυνο, για τους απρόσεχτους και τους αφελείς!

    Με βάση τις εμπειρίες που αποκόμισε, οπλίζεται ανάλογα και αιφνιδιάζει!

    Μετά το ράπισμα που δέχτηκε το κονκλάβιο των Βρυξελλών από τους Βρετανούς, όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, αλλά αντίθετα παλεύει να συσπειρώσει τους υπόλοιπους υποτελείς «κράτη» τής Ε.Ε, σε πιο αντιδραστικές ατραπούς και να επισπεύσει τα σχέδιά του, για υποδούλωση των λαών της Ευρώπης!!

    Η ριζοσπαστικοποίηση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και η αντί Ε.Ε συνείδηση άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά!.... Το βλέπουν και το τρέμουν!

    Θα αντιδράσουν και θα επιταχύνουν τις διαδικασίες υποδούλωσης!

    Η κάθε μέρα που θα ξημερώνει από δω και πέρα θα είναι κι ένα καρφί στο κάσωμα της ανεξαρτησίας των λαών της Ευρώπης!!

    Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαία η δήλωση του Τζον Κέρι ότι δεν είναι δεδομένη η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε, λέγοντας ότι... (μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ το διαζύγιο Βρετανίας-Ε.Ε και όλο το δημοψήφισμα να ‘’παρακαμφθεί’’ de facto)!!!

    Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι!!

    Οι δηλώσεις Σουλτς ότι οι λαοί «τα (πλήθη), για την ακρίβεια», δεν έχουν λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής της Ε.Ε, δείχνουν με σαφήνεια ότι σιγά σιγά πετάνε τον μανδύα της δημοκρατίας και αποκαλύπτουν -απροσχημάτιστα πλέον- τον αντιδραστικό, έως φασιστικό, προσανατολισμό αυτού του μορφώματος!...

    Ενός μορφώματος που, ενώ κάνει πως ανησυχεί για την άνοδο των φασιστικών κομμάτων της ηπείρου, στην ουσία δρα και εργάζεται για τη γιγάντωσή τους!... Δεν είναι παρά δυο αλληλοτροφοδοτούμενα δοχεία, που σύντομα -αν δεν παρεμβληθεί ο αγώνας των λαών- θα φτάσουν στην πλήρη αφομοίωση, του ενός από το άλλο, έτσι για να ολοκληρωθεί το όνειρο των Ναζιστών, ιδρυτών τού «ευρωπαϊκού οικοδομήματος!!!

    Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες!

    Θα επιταχύνουν κάθε διαδικασία που θα φράζει το δρόμο στους λαούς που επιθυμούν την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεση των χωρών τους!!

    Κάθε μέρα, ο ουρανός της Ευρώπης θα σκοτεινιάζει όλο και πιο πολύ, κάτω από τις φτερούγες του Ναζιστικού αϊτού!

    Η επιβίωση ή όχι των ευρωπαϊκών λαών, ως ανεξάρτητων ανθρώπων, θα εξαρτηθεί από την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη συσπείρωσή τους γύρω από ένα κοινό αίτημα: Την άμεση διάλυση του εξαμβλώματος, που λέγεται «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»!

    Από σήμερα πρέπει να ξεκινήσει αγώνας δρόμου! Όποιος φτάσει πρώτος στο τέρμα θα επιβιώσει!

    Είναι αγώνας ζωής ή θανάτου! Ή αυτοί ή εμείς!

    Ειδικά για τη χώρα μας, που βρίσκεται στη δίνη αυτής της καταιγίδας!

    Κοινό αίτημα και στόχος πάλης κάθε πολίτη, κάθε συλλογικότητας, κάθε κινήματος, πρέπει να είναι:

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!

    Πριν προλάβουν να διαγράψουν τις συνταγματικές διατάξεις, που δίνουν στους λαούς το δικαίωμα των δημοψηφισμάτων! Εκεί το πάνε !

    Ο Κούλης το δήλωσε απερίφραστα, στην εκπομπή «στον Ενικό», του Χατζηνικολάου, ότι θεωρεί αδιανόητο μια απλή πλειοψηφία να αποφασίζει για την πορεία τής χώρας!!!

    Ας αφήσει ο καθένας τη μπάλα και το EURO, ας ξεκολλήσει από το ράθυμο -και στην ουσία ραγιάδικο- «Νταξ`, μωρέ» !!

    Ας αφήσει το κυνηγητό των Likes, μέσω του fb, κι ας αναρτήσει ό,τι είναι δυνατό να αφυπνίσει τη συνείδηση του κόσμου!

    Κανένα Like δεν προστέθηκε στο βιογραφικό κανενός!

    Κανένας μέσα από τα Likes, δεν απέκτησε την αξιοπρέπειά του!

    Μόνο μέσα από την κοινή συνειδητοποίηση του προβλήματος, βρέθηκαν λύσεις!

    Αφυπνίστε κάθε διπλανό σας, με κοινοποιήσεις και προσωπική συζήτηση!!

    Απαιτήστε, δυναμικά και οργανωμένα.....

    ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!

    Πριν να είναι αργά!!

    Γιατί αν βρεθούμε -αντάμα- να στριμωχνόμαστε στα σύνορα με το διαβατήριο δαγκωτό και τα παιδιά στην αγκαλιά μας, ψάχνοντας ‘’σωτηρία’’, το μόνο που θα μου απομένει να απαντήσω, σε κάθε βλέμμα απορίας, θα είναι ένα απελπισμένο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς κ. Μπαλαούρα καθώς και προς τους υπόλοιπους θρηνούντες συριζαίους βολευτές, τις σύγχρονες κακέκτυπες ενσαρκώσεις του δόκτορος Τσεκύλ και κύριου Χαϊντ!

    Κύριοι. Υπάρχουν δυο λέξεις στην υπέροχη γλώσσα μας που από τον Ιούλη του '15 που υπογράψατε την επαίσχυντη υποδούλωση μας, αγνοείται συστηματικά. Η πρώτη λέγεται ''αξιοπρέπεια'' και η δεύτερη ''παραίτηση''

    Η πρώτη σχετίζεται με την ηθική, αξία που προφανώς δεν διαθέτετε! Η δεύτερη αναφέρεται σε υλικές απολαύσεις που εμφανώς αφού τις αποκτήσατε, ουδόλως είστε διατεθειμένοι να τις απαρνηθείτε!...Αμμεσα συνδεδεμένες οι δυο έννοιες στην πολιτική δυστυχώς, για σας!

    Ούτως εχόντων των πραγμάτων, σας απευθύνουμε θερμή παράκληση προκειμένου να διαφυλάξουμε στοιχειωδώς την καρδιά, το στομάχι, και την γενικότερη ψυχική μας κατάσταση που βρίσκεται σε οριακό σημείο!

    Συνεχίστε την ατέρμονη κατρακύλα που σας προστάζουν οι ''αξιότιμοι'' εταίροι σας!

    Συνεχίστε να ξεπουλάτε τα πάντα! Ολο τον εθνικό μας πλούτο, όλη τη δημόσια περιουσία μας!

    Δώστε τα σπίτια μας στις τράπεζες, συνεχίστε να εξαθλιώνεται τους γέροντες, στείλτε τους στον τάφο μια ώρα αρχύτερα...

    Εξακολουθήστε να μας στερείται την επιβίωση μας, να υποδουλώνεται το μέλλον των παιδιών μας!

    Έχουμε και μεις ευθύνη που σας το επιτρέπουμε...εδώ οι δημοσκόπησης δίνουν ακόμα ποσοστά στη Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ ,Ποτάμι ,ΑΝΕΛ ,ΣΎΡΙΖΑ...εύγε μας..

    Μόνο σας παρακαλούμε! Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση