GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Τσίπρα - Μπαν Κιν Μουν για το προσφυγικό - ΒΙΝΤΕΟ

«Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτ...


«Συζητήσαμε για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί ευρωπαϊκή και διεθνή πρόκληση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο με συλλογικές και συνεκτικές πολιτικές που βασίζονται στην αλληλεγγύη και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

«Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο και αυτής της κρίσης. Παρά τα τεράστια οικονομικά βάρη οι ελληνικές υπηρεσίες, οι τοπικές κοινωνίες και οι εθελοντές κατάφεραν την υποδοχή και φιλοξενία πάνω από 1 εκατ. που πέρασαν από τη χώρα. Σήμερα αντιμετωπίζει τον εγκλωβισμό πάνω από 50.000 μεταναστών μετά το κλείσιμο των συνόρων» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονομερή ενέργεια εις βάρος της Ελλάδας το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας και υπογράμμισε: «Προτεραιότητα ο μικρός δρόμος που έχει ανοίξει, για τους πρόσφυγες με τις χώρες Σένγκεν να γίνει το επόμενο διάστημα λεωφόρος».

Τόνισε επίσης ότι η προσφυγική κρίση δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με εργαλεία εθνικισμού, πολιτικές ξενοφοβίας και μονομερών ενεργειών.

«Συμφωνήσαμε στην ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός της φιλοξενίας των προσφύγων στην Ευρώπη με επιτάχυνση των διαδικασιών και με αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου» , ανέφερε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε, επίσης, τη στήριξη του στις συνομιλίες στο Κυπριακό για την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, λύσης χωρίς κατοχικά στρατεύματα και χωρίς τον αναχρονιστικό θεσμό των εγγυήσεων.

«Η Ελλάδα είναι άξια θαυμασμού, αλλά και μεγαλύτερης υποστήριξης από τη διεθνή κοινότητα, δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού», υπογράμμισε από την πλευρά του ο  Μπαν Κι Μουν.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε πως είναι ευπρόσδεκτη η δέσμευση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για εξεύρεση λύσης εντός του έτους.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση