GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αμυράς: Ξεσηκωθήκαμε και πήραν πίσω νυχτερινή τροπολογία που κατέθεσε ο Μουζάλας - ΒΙΝΤΕΟ

Να αποσύρει τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες τη νύχτα ο Γιάννης Μουζάλας στη Βουλή, όπου συζητείται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, υποχρεώθη...


Να αποσύρει τροπολογία που κατέθεσε αργά χθες τη νύχτα ο Γιάννης Μουζάλας στη Βουλή, όπου συζητείται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, υποχρεώθηκε η κυβέρνηση μπροστά στις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, που ήταν από τους παρόντες βουλευτές χθες το βράδυ στη Βουλή, μιλώντας στο mega, ανέφερε: «Ήταν 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, ήμασταν 7 βουλευτές όλοι κι όλοι και κατατέθηκε τροπολογία 75 σελίδων με 350 παραπομπές σε άλλα άρθρα και νόμους" τόνισε, θέτοντας το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να μελετηθούν και να ελεγχθούν τέτοιου είδους τροπολογίες που κατατίθενται τελευταία στιγμή.

«Ξεσηκωθήκαμε και την πήραν πίσω, αλλά έτσι θα περνούν ό,τι θέλουν; Έτσι πέρασαν και τις offshore..." είπε.

Η τροπολογία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, που απαριθμούσε κάτι λιγότερο από 100 σελίδες, αφορούσε κατά κύριο λόγο σε ρυθμίσεις σχετικά με το άσυλο και με τη χορήγηση άδειας διαμονής σε αλλοδαπούς και σε τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας. Προέβλεπε επίσης προσλήψεις υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την κάλυψη "επειγουσών αναγκών" στην Υπηρεσία Ασύλου.

Η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζήτησαν την απόσυρση της πολυσέλιδης τροπολογίας, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των κανόνων της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Τελικά, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έκανε δεκτό το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και απέσυρε την τροπολογία.

Δείτε το απόσπασμα από το mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση