GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Τραγικές οι συνθήκες στο Ελληνικό

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού θα παρουσιάσει, αύριο, στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σ...


Το πρόγραμμα της ΝΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού θα παρουσιάσει, αύριο, στη Σάμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα, αιφνιδιαστικά, επισκέφθηκε το Ελληνικό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις, είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν και συνομίλησε με πρόσφυγες, αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης που έφτασαν στην περιοχή. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση εκκένωση του Ελληνικού, κάνοντας λόγο για τραγικές συνθήκες.

«Οι συνθήκες, δυστυχώς, εδώ πέρα είναι τραγικές και θα βαίνουν επιδεινούμενες, όσο μπαίνει το καλοκαίρι. Οι δήμαρχοι της περιοχής, εδώ και πολλούς μήνες έχουν, κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση οι άνθρωποι αυτοί να μετακινηθούν σε ένα αποδεκτό χώρο φιλοξενίας» τόνισε καταγγέλλοντας τις πρακτικές της κυβέρνησης.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση συνεχίζει να κωλυσιεργεί και τα πράγματα κάθε μέρα που περνά, θα γίνονται χειρότερα. Ζητώ και σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός. Αυτή τη στιγμή έχει δημιουργηθεί μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας, είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τόνισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε για αρκετή ώρα στο ισόγειο του κτιρίου όπου σε ένα δωμάτιο απασχολούνται τα μικρά παιδιά και συνομίλησε με αρκετές οικογένειες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αμέσως μετά ενημερώθηκε και από τους δημάρχους Γιώργο Παπανικολάου, Γιάννη Κωνσταντάτο και Διονύση Χατζηδάκη, που έφτασαν στο σημείο μόλις έμαθαν για την επίσκεψη, ενώ συνομίλησε και με τους άντρες της αστυνομικής δύναμης.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωσταντάτος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ κάνοντας και αυτός λόγο για άθλιες και τριτοκοσμικές συνθήκες, που, όπως είπε, αποτελούν προσβολή για τους ίδιους τους μετανάστες και τις τοπικές μας κοινωνίες.

«Ο δήμος, η τοπική κοινωνία και όλοι εδώ έχουν κάνει το καθήκον τους, ήρθε η ώρα και οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν το καθήκον τους και να μεταφερθούν σε αξιοπρεπές χώρους διαβίωσης που να έχουν όλες τις συνθήκες που ταιριάζουν στον πολιτικό μας πολιτισμό και τη φιλοξενία μας» δήλωσε ο κ. Κωσταντάτος.

ΠΗΓΗ: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση