GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι συζήτησε ο Ομπάμα με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε την Παρασκευή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τρόπους ενί...


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε την Παρασκευή με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τρόπους ενίσχυσης των ιρακινών δυνάμεων στην μάχη που διεξάγουν ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και την σημασία μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Ομπάμα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ, υπουργό Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, στο Οβάλ Γραφείο για μια ώρα και συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τα βήματα για τη στήριξη της κυβέρνησης του Ιράκ "όπως την αυξημένη υποστήριξη των χωρών του Κόλπου στην χρηματοδότηση επειγουσών αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας και σταθεροποίησης", σημείωσε η αμερικανική προεδρία.
Ο ισχυρός άνδρας του βασιλείου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ με στόχο, μεταξύ άλλων, την βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, που επιδεινώθηκαν εξαιτίας της προσέγγισης ΗΠΑ- Ιράν, με το σιιτικό κράτος να αποτελεί ανταγωνιστή της Σαουδικής Αραβίας στη Μέση Ανατολή.
"Ο Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση του για την συνεισφορά της Σαουδικής Αραβίας στην εκστρατεία ενάντια στο ΙΚ", ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
Παράλληλα, ο Αμερικανός Πρόεδρος καλωσόρισε την δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για μια πολιτική διευθέτηση στον πόλεμο που μαίνεται στην Υεμένη και τη στήριξη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου, που το βασίλειο αποτελεί μέλος, να αντιμετωπιστούν οι ανθρωπιστικές ανάγκες και η ανοικοδόμηση της χώρας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την εκστρατεία του συνασπισμού δυνάμεων κυρίως αραβικών κρατών που υπό την ηγεσία του Ριάντ πολεμά τους σιίτες αντάρτες Χούτι στην Υεμένη. Οι επιχειρήσεις του σαουδαραβικού συνασπισμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει τεράστιο αριθμό σε απώλειες άμαχου πληθυσμού.
Αναφορικά με την Συρία, ο Ομπάμα και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ τόνισαν την σημασία στήριξης μιας πολιτικής μετάβασης στην χώρα που δεν θα περιλαμβάνει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση