GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκακιέρα από χαρτί και σωσίβια προσφύγων

Μία «σκακιέρα του κόσμου», μια γιγάντια υπαίθρια σκακιέρα από χαρτί και σωσίβια προσφύγων, εγκαινιάστηκε στη Λέσβο την Τρίτη με αφορμή ...


Μία «σκακιέρα του κόσμου», μια γιγάντια υπαίθρια σκακιέρα από χαρτί και σωσίβια προσφύγων, εγκαινιάστηκε στη Λέσβο την Τρίτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Πρόκειται για ένα λειτουργικό έργο τέχνης, έμπνευση της υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φερενίκης Τσαμπαρλή, με συμβολική αξία για δύο κορυφαία ζητήματα της καθημερινότητας του Αιγαίου: για την ανακύκλωση υλικών και χαρτιού και για το προσφυγικό.

Τα μεγάλα πιόνια, γράφει το lesvosnews.net, ύψους 1,2 μέτρων, από το χαρτί και πεταμένα σωσίβια δημιουργήθηκαν με τη σκληρή εργασία μιας ομάδας εθελοντών από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Αιγαίου.
Το πρωτότυπο έργο εγκαινιάσθηκε από τον Έλληνα πρωταθλητή του 2015 στο σκάκι, Αθανάσιο Μαστροβασίλη, με ένα συμβολικό «Παιχνίδι Στρατηγικής στη Σκακιέρα του Κόσμου» που έπαιξε ο ίδιος με 12 αντιπάλους, 10 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου και δυο μαθητές του Πειραματικού του Λυκείου.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης σκακιστικοί αγώνες σε «κανονικές» σκακιέρες, σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου και μικρών και μεγάλων σκακιστών και σκακιστριών του νησιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση