GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρώτος άνθρωπος στις ΗΠΑ που επίσημα δεν είναι ούτε άντρας ούτε γυναίκα

"Ως τρανσέξουαλ, γεννήθηκα άντρας αλλά με ευδιάκριτα θηλυκά χαρακτηριστικά, πιστεύω για τον εαυτό μου πως είμαι μια μοναδική παρέκ...


"Ως τρανσέξουαλ, γεννήθηκα άντρας αλλά με ευδιάκριτα θηλυκά χαρακτηριστικά, πιστεύω για τον εαυτό μου πως είμαι μια μοναδική παρέκκλιση της φύσης. Δεν ντρέπομαι γι αυτό που είμαι. Δε γεννήθηκα σε λάθος σώμα. Τα γεννητικά μου όργανα δεν είναι λάθος εκ γενετής...Έπειτα από την ιστορική δικαστική απόφαση, είμαι ελεύθερος. Είμαι ο πρώτος non-binary των ΗΠΑ και με νομική υπόσταση. Αρνήθηκα να ταξινομηθώ...", λέει ο/η Jamie Shupe ο οποίος έπειτα από δικαστική απόφαση από δικαστή του Όρεγκον, δεν είναι ούτε άντρας, ούτε γυναίκα.
Ο/η Shupe, είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη για μια μη δυαδική ταξινόμηση φύλων και τα κατάφερε. "Με αυτό τον τρόπο κατάφερα να κερδίσω το δικαίωμα να υπάρχω με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξω, σε όλο το φάσμα των δυο φύλων", λέει και συνεχίζει "Οι παραδοσιακές περιορισμοί που επιβάλλονται από ένα άδικο σύστημα ταξινόμησης φύλων, θηλυκό και αρσενικό, που εξακολουθεί να διέπει εκείνους που στερούνται τις ελευθερίες μου, έχει αρθεί για μένα". Ο/Η 52χρονος είναι πρώην Λοχίας του αμερικανικού στρατού, αποσύρθηκε από το στράτευμα στην ηλικία των 49 και είναι παντρεμένος με γυναίκα εδώ και 29 χρόνια.
"Ήμουν σε οριακό σημείο. Αισθανόμουν σαν να ήμουν παγιδευμένος", αναφέρει στον Guardian, και τονίζει πως αποσύρθηκε σε μια καλύβα στο δάσος και άρχισε να παίρνει ορμόνες - με την συγκατάθεση της συζύγου του.
"Σκέφτηκα ότι ήμουν  τρανσέξουαλ γυναίκα και πως δεν είμαι αρσενικό. Αργότερα, συνειδητοποίησα πως και το θηλυκό δεν ήταν ταιριαστό. Καμία ποσότητα ορμονών δεν θα μπορούσε να με κάνει γυναίκα και δεν ήθελα να χειρουργηθώ για να αλλάξω", σημειώνει.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση