GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν νέα στάση στο σεξ!

Ποιος να το περίμενε ότι επιστήμονες που μελετούσαν τις συνήθειες ενός συγκεκριμένου είδους... βατράχου, θα ανακάλυπταν μια νέα στάση ...


Ποιος να το περίμενε ότι επιστήμονες που μελετούσαν τις συνήθειες ενός συγκεκριμένου είδους... βατράχου, θα ανακάλυπταν μια νέα στάση στο σεξ! Οι ειδικοί, παρατηρούσαν τους νυχτερινούς βατράχους της Βομβάης, που εντοπίστηκαν στην Ινδία, όταν έγιναν μάρτυρες μιας στάσης που ονόμασαν "dorsal straddle". Το αρσενικό, χωρίς να ακουμπά το θηλυκό μπορεί να το γονιμοποιήσουν σκαρφαλώνοντας από πάνω του με τα πόδια στο πλάι, αφήνοντας το σπέρμα να κυλήσει στην πλάτη ώστε να γονιμοποιήσει τα αυγά όταν θα τα γεννήσει.
Κατά την παράξενη αυτή στάση του σεξ, όπου το αρσενικό δεν αγκαλιάζει το θηλυκό, το αρσενικό πηδά πάνω στην πλάτη της με τα μπροστινά "χέρια" να προσπαθεί να ισορροπήσει κρατώντας όποια αντικείμενα βρεθούν μπροστά του κλαδιά, φύλλα κλπ.
"Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ανακάλυψη και θεμελιώδους σημασίας για την κατανόηση τόσο της εξελικτικής οικολογίας, όσο και της συμπεριφοράς των αμφίβιων. Μία χωρίς προηγούμενο αναπαραγωγική συμπεριφορά η οποία είναι μοναδική για διάφορους λόγους", εξηγεί  ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Δελχί και επικεφαλής της μελέτης, Sathyabhama Das Biju. Ο καθηγητής, σημειώνει ότι ως τώρα ήταν γνωστές έξι διαφορετικές στάσεις ζευγαρώματος που χρησιμοποιούσαν περίπου 7.000 είδη βατράχων, ωστόσο ο "νυχτερινός της Βομβάης" πρόσθεσε άλλη μια.
Ταυτόχρονα, σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο είδος έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα μιας και το θηλυκό είναι αυτό που καλεί το αρσενικό για ζευγάρωμα, όπως συνηθίζουν μόνο άλλα 24 ζώα σε όλο τον κόσμο.














Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση