GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεωργιάδης: Συμφωνώ με τον Κουρουμπλή για την απλή αναλογική

«Συνήθως οι κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν, πάνε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζ...


«Συνήθως οι κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν, πάνε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο» ανέφερε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κληθείς να σχολιάσει το κεντρικό θέμα της Realnews, ότι κάποιοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται στον Πρωθυπουργό να αιφνιδιάσει την αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτοντας εκλογικό νόμο απλής και ανόθευτης αναλογικής.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε συγκεκριμένα: «Τώρα που ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές θα τις χάσει, και με πολύ μεγάλη διαφορά , θα προσπαθήσει να βρει τρόπους να αποφύγει το πολιτικό του μέλλον. Και συνήθως οι κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι χάνουν, πάνε να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο. Θα πρέπει να προσέξει ο κ. Τσίπρας μην τυχόν πάρει άλλη μία μοιραία απόφαση για τη χώρα.

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο κ. Κουρουμπλής, ο αρμόδιος υπουργός, είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι κατά τη γνώμη του, αν γίνει απλή αναλογική η Ελλάδα δεν θα ξανακυβερνηθεί ποτέ. Οφείλω να σας πω ότι συμφωνώ. Μία απλή αναλογική όπως τη θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ (…) θα σήμαινε ότι για να έχουμε κυβέρνηση θα θέλαμε έναν συνασπισμό τεσσάρων, πέντε και έξι κομμάτων. Το θεωρώ σχεδόν αδύνατον να συμβεί αυτό στην Ελλάδα –και αν συμβεί, αδύνατον να έχει μακροημέρευση ή να μπορεί να παίρνει στοιχειωδώς δύσκολες αποφάσεις. Θα το θεωρούσα λοιπόν – αν συνέβαινε- μοιραίο».

Ερωτηθείς σχετικά με το αίτημα της ΝΔ για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε ότι «το αίτημα των εκλογών το κάναμε μετά από πολύ περίσκεψη» εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι το κόστος των εκλογών, θα είναι πολύ μικρότερο για τη χώρα, από ό,τι η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προχώρησε επίσης στην εκτίμηση ότι «είναι αδύνατον να προκόψει η χώρα με αυτά τα μέτρα», προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θα αλλάξει αυτούς τους νόμους».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση