GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι εξαπατούσε τους ηλικιωμένους η γυναίκα που έπαιζε το ρόλο του θύματος

Συνελήφθη, στο Χολαργό, μία 42χρονη, μέλος εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχα...


Συνελήφθη, στο Χολαργό, μία 42χρονη, μέλος εγκληματικής ομάδας η οποία διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα συγγενικού τους προσώπου. Σε βάρος της, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία και της απάτης.

Η γυναίκα, από κοινού με τους συνεργούς της, επιχείρησε στο Χολαργό να εξαπατήσει ηλικιωμένο, όταν μέλος της σπείρας του τηλεφώνησε με απόκρυψη και προσποιούμενη την κόρη του, τον ενημέρωσε «κλαίγοντας» ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού.

Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό του ζήτησε 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα, αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν άμεσα και την ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του θύματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση