GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ: Αυγά και γιουχαΐσματα στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας, Μακρόν

Διαδηλωτές πέταξαν σήμερα αυγά στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρισκόταν στο Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι. ...


Διαδηλωτές πέταξαν σήμερα αυγά στον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος βρισκόταν στο Μοντρέιγ, στο ανατολικό Παρίσι.
Ο Μακρόν έγινε στόχος εξαγριωμένων πολιτών που αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα: Οι διαδηλωτές έριξαν εναντίον του αυγά και του φώναζαν "πάρε δρόμο".
"Δεν μιλάω για ένα νομοσχέδιο με αυγά και ξυλοδαρμούς", απάντησε ο Εμμανουέλ Μακρόν καταγγέλλοντας τη "βία" και την "επιθετικότητα" των διαδηλωτών.
Το ειδικό καθεστώς του Μακρόν
Πρώην τραπεζίτης και ηλικίας 38 ετών, ο Μακρόν έχει μια ασυνήθιστη διαδρομή. Προστατευόμενος του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, μπήκε στην κυβέρνηση το 2014 χωρίς να είναι μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και χωρίς να έχει ποτέ εκλεγεί σε αιρετό αξίωμα.
Έκτοτε διατηρεί το δικαίωμά του να μιλάει ελεύθερα, παίρνοντας μερικές φορές θέσεις αντίθετες σ' αυτές της παράταξής του, κυρίως αναφορικά με τη φορολόγηση της περιουσίας ή τον χρόνο εργασίας.
Στις αρχές Απριλίου, ο Εμμανουέλ Μακρόν έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας την ίδρυση ενός πολιτικού κινήματος το οποίο ονόμασε "En marche!" (Εμπρός!), για το οποίο τόνισε ότι δεν είναι "ούτε της δεξιάς ούτε της αριστεράς", τροφοδοτώντας τα ερωτήματα για τις φιλοδοξίες του για τις προεδρικές εκλογές του 2017.
Αν και η θέση του αυτή τον έκανε το μαύρο πρόβατο ενός μέρους της αριστεράς, για την οποία ενσαρκώνει τη στροφή της κυβέρνησης προς τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, από την άλλη γοήτευσε ένα μέρος του εκλογικού σώματος που επιθυμούσε μια ανανέωση της πολιτικής προσφοράς.
Στις 22 Μαΐου, 34% των Γάλλων έλεγαν ότι θα ήταν ένας καλός πρόεδρος, όμως πρόσφατες πολεμικές αμαύρωσαν την εικόνα του.
Στις δημοσκοπήσεις δημοτικότητας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη, είχε χάσει πέντε μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση