GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τεταμένη η κατάσταση στη Γαλλία – Σε ετοιμότητα οι Αρχές

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία με τα μέτωπα για την ασφάλεια να είναι πολλαπλά.  Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων...


Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στη Γαλλία με τα μέτωπα για την ασφάλεια να είναι πολλαπλά.  Κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων για τα εργασιακά, το κέντρο του Παρισιού μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών.
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτονται πληροφορίες για τον Λαρόσι Αμπάλα, ο οποίος σκότωσε στο όνομα των τζιχαντιστών έναν Γάλλο αστυνομικό και τη σύζυγο του, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε μαζικές συλλήψεις οπαδών για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Μασσαλία.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο των διαδηλώσεων συνελήφθησαν 15 άτομα και τραυματίστηκαν 26 άνθρωποι, εκ των οποίων 6 διαδηλωτές και 20 μέλη των δυνάμεων της τάξης, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη των χούλιγκαν που ενεπλάκησαν στις σοβαρές συμπλοκές των οπαδών της Ρωσίας και της Αγγλίας στη Μασσαλία.
Σημειώνεται ότι τα μπαρ της Λιλ θα παραμείνουν κλειστά μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και της Πέμπτης, λόγω των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των εθνικών ομάδων της Σλοβακίας και της Ρωσίας στη Λιλ και της Αγγλίας με την Ουαλία στη Λανς.
«Η στρατηγική μας είναι να αναπτύξουμε επαρκή αριθμό αστυνομικών σε όλη την πόλη της Λίλ» προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια μεταξύ των φιλάθλων, τόνισε ο νομάρχης Μισέλ Λαλάντ.

Υπό τον φόβο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα
Ταυτόχρονα συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τις σχέσεις του Λαροσί Αμπάλα, με το Ισλαμικό Κράτος και τους τζιχαντιστές.
Ο εισαγγελέας του Παρισιού, Φρανσουά Μολέν αποκάλυψε ότι πριν από τρεις εβδομάδες ο Αμπάλα είχε ορκιστεί πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους και είχε στην κατοχή του έναν κατάλογο με στόχους.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Λαροσί Αμπάλα, γνώριζε ότι το θύμα του ήταν αστυνομικός και εξήγησε πως ανταποκρίθηκε σε μια έκκληση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους «ο οποίος ζητούσε να σκοτωθούν άπιστοι, στα σπίτια τους με την οικογένειά τους».
Σε μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αμπάλα μετά την δολοφονία του αστυνομικού και της συντρόφου του απειλεί ότι: «Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο».
Σε ένα νέο κρούσμα βίας στη Γαλλία, μία 19χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση από έναν άνδρα με ιστορικό βαριάς ψυχασθένειας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι μουσουλμάνος και ότι υπακούει σε φωνές που τον διέταξαν να κάνει μια θυσία για το Ραμαζάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση