GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την έκθεση για τον Ανδρέα Παπανδρέου εγκαινίασε ο Παυλόπουλος

Την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα "Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική ...


Την έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με θέμα "Ανδρέας Γ. Παπανδρέου 1919-1996: Προσωπική και Πολιτική Διαδρομή", με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, εγκαινίασε, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παρόντες ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, πρώην πρωθυπουργοί, πολιτικοί αρχηγών, συγγενείς, προσωπικοί και πολιτικοί φίλοι και στελέχη των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα και ντοκουμέντα που συνδέονται με την προσωπική και πολιτική δράση του πρώην πρωθυπουργού και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Τα ιστορικά ντοκουμέντα προέρχονται, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, από το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου και από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ, το Ίδρυμα Κ. Σημίτης, την ΕΡΤ, τα ΑΣΚΙ, το Μουσείο Μπενάκη, την Τράπεζα της Ελλάδος, κ.α.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη, ιστορικά στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βουλευτές άλλων κομμάτων, πρώην βουλευτές κ.ά.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση