GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυφύλακας και ειδικοί φρουροί σε μεγάλο κύκλωμα εμπορίας όπλων

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων κα...


Πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ. Συνολικά συνελήφθησαν 18 άτομα και κατηγορούνται άλλα 28.
Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν κυρίως σε περιοχές της Κρήτης και της Αττικής όπου διοχέτευε τον παράνομο οπλισμό.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και άλλοι δύο δύο Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.
Αναφορικά με τη τιμή πώλησης των όπλων, αποτελούσε -κατά περίπτωση -αντικείμενο ελεύθερης διαπραγμάτευσης, μεταξύ των μελών της οργάνωσης και των υποψήφιων αγοραστών. Σε κάθε περίπτωση, στην αρχική τιμή αγοράς προστίθεντο η αμοιβή του οπλουργού για την εργασία μεταποίησης, καθώς και το παράνομο οικονομικό όφελος που προορίζονταν, τόσο για τα μέλη του λειτουργικού πυρήνα της οργάνωσης, όσο και για κάθε μέλος που διαμεσολαβούσε στην εμπορία.
Αποτέλεσμα ήταν η τελική αξία των όπλων να αυξάνεται στο μέγιστο σε σχέση με την αρχική τιμή αγοράς. Έτσι η εγκληματική οργάνωση εξασφάλιζε στα μέλη της το μέγιστο οικονομικό όφελος και ως εκ τούτου αποτελούσε ένα επιπλέον κίνητρο για ένταξη νέων μελών στη δομή και λειτουργία της, αλλά και στη περαιτέρω δραστηριοποίηση τους στην ανεύρεση υποψήφιων αγοραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση