GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ιαπωνικά τρόφιμα - ΦΩΤΟ

Στην ανάκληση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης προέλευσης Ιαπωνίας προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίν...


Στην ανάκληση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης προέλευσης Ιαπωνίας προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίνει την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (TDI). Πρόκειται για φύκια Kombu που χρησιμοποιούνται ευρέως στην ιαπωνική κουζίνα. 

 Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:
Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση αποξηραμένων χόρτων θαλάσσης, στα οποία ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση ιωδίου που υπερβαίνει την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη (TDI).
Πρόκειται για τo προϊόν "Clearspring - Japanese Kombu - Dried sea vegetable - wild harvested" προέλευσης Ιαπωνίας, σε συσκευασία των 50g, που έχει αριθμό γραμμοκώδικα 5021554002291 και ημερομηνία ανάλωσης έως 01/07/2018. Τo εν λόγω προϊόν συσκευάζεται από την Βρετανική εταιρεία "Clearspring Ltd", διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία "Green Bay & Company Ltd" και διατέθηκε στο καταναλωτικό κοινό από την εταιρεία "Ζωή Μονοπρόσωπη ΕΠΕ - Παντοπωλείο Θεσσαλονίκης" (Κομνηνών 12, ΤΚ 54624, Θεσσαλονίκη) σε συνολική ποσότητα 10 τεμαχίων.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες), να μην το καταναλώσουν.      

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση