GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών στη "Ζούγκλα του Καλαί" - ΦΩΤΟ

Συγκρούσεις ξέσπασαν  ανάμεσα σε εκατοντάδες μετανάστες και αστυνομικές δυνάμειςσε έναν αυτοκινητόδρομο στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, π...


Συγκρούσεις ξέσπασαν  ανάμεσα σε εκατοντάδες μετανάστες και αστυνομικές δυνάμειςσε έναν αυτοκινητόδρομο στο Καλαί, στη βόρεια Γαλλία, που βρίσκεται δίπλα στον καταυλισμό των προσφύγων, τη «Ζούγκλα του Καλαί», όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψεις δακρυγόνων με στόχο να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι με τη βοήθεια διαφόρων ειδών αντικειμένων προσπαθούσαν να διακόψουν την κυκλοφορία και να επιβιβαστούν σε φορτηγά που κατευθύνονταν προς τη Βρετανία.
Στα επεισόδια δεν τραυματίστηκε κανείς, ούτε από την πλευρά των μεταναστών, ούτε των αστυνομικών, επισήμαναν οι γαλλικές τοπικές αρχές, ενώ ένας μετανάστης συνελήφθη για «ρίψεις αντικειμένων».
Η περιφερειακή οδός που οδηγεί στο λιμάνι έκλεισε από τις 16.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το AFP. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα πολλών χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητοδρόμου A16.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμπλοκές, που σημειώνονται πολύ συχνά, ξέσπασαν αυτήν την φορά μέρα μεσημέρι κι όχι κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως συνήθως.
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση που έκανε η νομαρχία στα μέσα Μαΐου, στον καταυλισμό του Καλαί διαμένουν 3.913 πρόσφυγες και μετανάστες.
Σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των προσφύγων, ο αριθμός τους ανερχόταν σε 5.188 ανθρώπους εκείνη την περίοδο.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση