GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Σε ζητήματα ηθικής είμαστε η μέρα με τη νύχτα με τη ΝΔ

Τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένει η κυβέρνηση την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολ...


Τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένει η κυβέρνηση την εκ νέου αποδοχή των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης, σημείωσε, σύντομα αναμένουμε την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο σύστημα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως χρόνος για πανηγυρισμούς από την πλευρά της κυβέρνησης θα υπάρξει μόνο όταν θα μειωθεί η ανεργία, όταν θα μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, μόνο όταν μέσα στην επόμενη διετία θα καταφέρουμε να φύγουμε οριστικά από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Κεντρική επιδίωξη στην προσπάθεια της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, σημείωσε, είναι ο πλούτος που παράγεται να διανέμεται με δίκαιο τρόπο και προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με προστασία της εργασίας και των μισθών και όχι δια της συντριβής τους στο βωμό του αχαλίνωτου κέρδους. 

Κάλεσε κατόπιν τους υπουργούς του να λειτουργούν βάσει τριών κεντρικών προτεραιοτήτων που "καθοδηγούν το έργο μας" και συγκεκριμένα:

-Την κοινωνική προστασία.

-Την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας.

-Την δίκαιη κατανομή όχι μόνο των βαρών αλλά και των ωφελημάτων.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε ακόμα στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα, στο οποίο περιλαμβάνονται, όπως εξήγγειλε, η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, η κατάθεση νομοσχεδίων για την Κοινωνική Οικονομία, για το πλαίσιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Συμβάσεων, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνού και αλκοολούχων ποτών, για τα δημόσια έργα, το οποίο θα περιλαμβάνει ενιαίο δημόσιο σύστημα αδειοδότησης των έργων, την παρακολούθηση τους και το ηλεκτρονικό σύστημα χρέωσης των διοδίων ανάλογα με τα χιλιόμετρα, καθώς και η ψήφιση νόμου για την "οικειοθελή αποκάλυψη", δηλαδή "την τελευταία ευκαιρία να δηλώσουν όλοι όσα απέκρυψαν έσοδα στο παρελθόν και να αποδώσουν αυτό που τους αναλογεί στο ελληνικό δημόσιο".

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση ανοίγει την συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και την κοινωνία των πολιτών για τον νέο εκλογικό νόμο και τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σύσταση ομάδας εργασίας με εγνωσμένου κύρους επιστήμονες, για να κατατεθούν προτάσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Αναφερόμενος στη ρύθμιση για τις offshore, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια ενοχοποίησης της κυβέρνησης μέσα από ένα συλλογικό παροξυσμό της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας πως "η πραγματικότητα -που σε αυτή την περίπτωση ήταν το περιεχόμενο της ρύθμισης για τις off shore- ανέδειξε για μία ακόμη φορά το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στον αγώνα της συκοφάντησης της κυβέρνησης",

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι όταν "φθάσαμε στο δια ταύτα", τότε "άλλοι ήταν αυτοί που το έβαλαν στα πόδια και τρέχουν ακόμα για να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους".

"Στα ζητήματα ηθικής, μακάρι να επενδύει η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση, γιατί είναι και στο τελευταίο πολίτη ευκρινής η διαφορά της μέρας με τη νύχτα", προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση