GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά στη Ρόδο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στη Ρόδο κοντά στο Φράγμα Απολακκιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην κατάσβ...


Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί στη Ρόδο κοντά στο Φράγμα Απολακκιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν μεγάλες επίγειες δυνάμεις, τέσσερα καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα - όπως μεταδίδει η dimokratiki.gr από τη Ρόδο.
Πριν λίγο δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η Απολακκιά και ήδη οι κάτοικοι φεύγουν από το χωριό καθώς η φωτιά, σύμφωνα με μαρτυρίες, αγγίζει τις αυλές των σπιτιών περιμετρικά του χωριού και εξαπλώνεται προς Σκιάδι- Αρνίθα.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Αγαπητό Πάλλα η κατάσταση είναι τραγική και η Απολακκιά είναι εγκλωβισμένη. Τα πυροσβεστικά αδυνατούν να προσεγγίσουν στο χωριό, καθώς ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από την φωτιά.
Ήδη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, ζητήθηκε η ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης με ακόμη 3 καναντέρ ενώ δόθηκε εντολή για την ενίσχυση των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης με 20 άτομα πεζοπόρου τμήματος από την Αθήνα.
Στη Ρόδο αναμένεται άμεσα ο συντονιστής επιχειρήσεων της Π.Υ. υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης
ro01
ro02
ro03
ro04

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση