GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Αναγκαία η συγκρότηση Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανεργία

Την πρόταση για θέσπιση Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανεργία διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο...


Την πρόταση για θέσπιση Ευρωπαϊκού Ταμείου για την ανεργία διατύπωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το βράδυ στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ στο Ζάππειο, με θέμα «Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

«Χρειαζόμαστε ένα νέο εργαλείο συνοχής, ένα μηχανισμό που θα ενισχύει τις οικονομίες που πραγματοποιούν αναγκαίες αλλά επώδυνες μεταρρυθμίσεις» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και επανέφερε στη συζήτηση, μια πρόταση που έκανε η Ιταλία αλλά δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και αφορά τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας, το οποίο θα συμπληρωθεί «με έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό κινητικότητας εργασίας, ο οποίος θα παρέχει και πληροφόρηση και κίνητρα για κινητικότητα».

Για το μικρό μεν, αλλά υπαρκτό ευρωσκεπτικιστικό κλίμα στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «ένας δεξιός ηγέτης γέμισε τις πλατείες με αγανακτισμένους και τις έκανε δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ένας αριστερός ηγέτης γέμισε τις πλατείες με φανατικούς εθνικιστές - με αντιευρωπαίους - με φοβισμένους ανθρώπους και τους έκανε δώρο στους ακραίους πολιτικούς αντιπάλους». Αφορμή για τον επικεφαλής του Ποταμιού, ήταν η έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου PEW που δημοσιεύτηκε σήμερα στους Financial Times και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το 71% των Ελλήνων έχουν αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την άνοδο της ακροδεξιάς και όσους υποστηρίζουν ότι για το φαινόμενο ευθύνεται η λιτότητα και το προσφυγικό, ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως «η φτώχεια δεν σε κάνει ακροδεξιό. Ο λαϊκισμός των μέσων ενημέρωσης και των πολιτικών, είναι αυτός που τρέφει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Τέλος, μιλώντας για μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική ενοποίηση και αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενίσχυση των Επιτρόπων, διαβούλευση και συμμετοχή στις αποφάσεις και στα νομοθετικά κείμενα, ενίσχυση των κοινών πολιτικών σε καίρια θέματα καθώς και δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση