GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ σε Τουρκία: Αργείτε ακόμα για απελευθέρωση της βίζας

Η Τουρκία έχει κάνει "πρόοδο" τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμ...


Η Τουρκία έχει κάνει "πρόοδο" τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο δεν δεν πληροί ακόμη όλα τα κριτήρια που απαιτούνται προκειμένου να εξαιρεθούν οι Τούρκοι πολίτες από την υποχρέωση να εκδίδουν βίζα για να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα.

"Η πρόοδος συνεχίστηκε", μετά την προηγούμενη έκθεση της Επιτροπής, που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου, εκτιμούν οι Βρυξέλλες. Όμως "η Τουρκία θα πρέπει να εφαρμόσει τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί στον οδικό χάρτη", υπογράμμισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη νέα έκθεση, η Επιτροπή αναφέρεται και πάλι στον ίδιο κατάλογο των κριτηρίων που μένουν να εφαρμοστούν (επτά σε σύνολο 72). Σε αυτά περιλαμβάνεται η τροποποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου που θεωρείται από τους Ευρωπαίους υπερβολικά ευρύς και απειλητικός για την ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η υλοποίηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, θεωρείται "εύθραυστη", παρά τα θετικά βήματα που καταγράφονται. 

«Δεν είναι ώρα για εφησυχασμό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να εφαρμοστούν πλήρως όλα τα στοιχεία της συμφωνίας. «Σε αυτά περιλαμβάνεται η ενίσχυση της επαναγκατάστασης και η υποστήριξη της ικανότητας της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να επιλύσει τις αιτήσεις ασύλου σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ. Οι τουρκικές αρχές χρειάζεται επίσης να ολοκληρώσουν την εφαρμογή του χάρτη πορείας για την απελευθέρωση των θεωρήσεων», δήλωσε ο Φ. Τίμερμανς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση