GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παρασκευόπουλος για την επίθεση του Πολάκη στους δικαστές – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε μία «πολεμική» δήλωσή...


Νέες φωτιές ανάβει στο πολιτικό σκηνικό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε μία «πολεμική» δήλωσή του για τους δικαστικούς, για τους οποίους είπε, ότι αρκετοί ανήκουν στο παραδικαστικό σύστημα του παρελθόντος και του παρόντος.

Το θέμα, έφερε στη Βουλή στη διαδικασία των επερωτήσεων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

«Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη δικαιοσύνη. Μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι εξαρτώμενη", είναι η ευγενική διατύπωση, "ενώ άλλοι ανήκουν στο παραδικαστικό του παρελθόντος και του παρόντος" είναι η μη ευγενική διατύπωση. Τάδε έφη, αναπληρωτής υπουργός Υγείας Πολάκης. Θέλω να ακούσω την απάντησή σας σε αυτό κύριε υπουργέ. Υπάρχει πράγματι θέμα με τη δικαιοσύνη; Υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα;»,


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απάντησε, παίρνοντας αποστάσεις από τον κ. Πολάκη:

«Το υπουργείο δικαιοσύνης κι εγώ προσωπικά, εμπιστευόμαστε την Ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς, στη συντριπτική τους πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία λειτουργών, πολιτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών, μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θεωρώ πολύ σημαντικό ατομικό δικαίωμα, να προασπίζεται κανείς την παρισσία, η οποία μπορεί να προέρχεται από πολίτη, από πολιτικό, από όποιον προέρχεται. Αυτά που είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Αυτό μου θυμίζει τη διδασκαλία του δασκάλου μου, ότι η περιύβριση έχει σημασία και οφείλει να ελέγχεται ποινικά, όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία μπορούν να προσδιοριστούν. Αν δεν αντανακλά, είτε αποτελεί μια δήλωση χωρίς νόημα, είτε είναι μια θεσμική κριτική, στην οποία οφείλεται κριτική με επιχειρηματολογία».
Βορίδης: Καλέστε το κ. Πολάκη να σας τα πει αφού τα ξέρει. Αν δεν σας τα πει θα τον στείλει σπίτι του ο Πρωθυπουργός;

«Εδώ δεν συζητάμε για το αν σε κάποιο οποιοδήποτε σώμα υπάρχουν κάποιοι επίορκοί. Λέει ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν εξαρτημένοι δικαστές και παραδικαστικό κύκλωμα. Και μάλιστα, λέει ότι χρειάζεται νέο αίμα στους δικαστές. Να φύγουν αυτοί οι κακοί που τους ξέρει προφανώς, και να αντικατασταθούν με τη γνωστή μεθοδολογία Πολάκη, αυτή που παίρνεις και γράφεις το ποιοι θα πάνε στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, να πάνε νέοι δικαστές. Η απάντησή σας, τον αφήνει οικτρά έκθετο, όμως το πολιτικό θέμα παραμένει. Ένας υπουργός, έρχεται και λέει για τον δικό σας χώρο ότι λειτουργούν παρακυκλώματα κι εσείς έρχεστε ορθώς και λέτε "τιμάμε και σεβόμαστε το δικαστικό σώμα", προφανώς, υπάρχει ένα κορυφαίο ζήτημα», είπε ο κ. Βορίδης και συνέχισε:

«Τι θα κάνει ο κ. Πολάκης και τι θα ζητήσετε εσείς; Μήπως ξέρει στ 'αλήθεια κάτι ο κ. Πολάκης; Μήπως να τον καλέσετε για να ασκήσετε ενδεχομένως και τις αρμοδιότητές σας; Αφού τα ξέρει; Να σας τα πει, να τους στείλετε κατηγορουμένους αυτούς τους δικαστές που ξέρει ο κύριος Πολάκης. Αν δεν σας πει όμως; Θα τον φωνάξει ο κύριος πρωθυπουργός να τον στείλει σπίτι του; Για να μην θίγει κατ' αυτόν τον βάναυσο τρόπο τη δικαιοσύνη και τη λειτουργία της; θα γίνουν αυτές οι ενέργειες; Τις περιμένουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση