GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να χορέψουμε «Βαλς» ή… «χασάπικο»;

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός κ Βαλς ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλου...

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Ωραία μας τα είπε ο Γάλλος Πρωθυπουργός κ Βαλς ο οποίος παρότρυνε συμπατριώτες του και άλλους να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ στην Ελλάδα!!!

Η Γαλλική Διπλωματία μπορεί να μην έχει πλέον ούτε την αίγλη ούτε την ισχύ που κάποτε απολάμβανε στο διεθνές στερέωμα και η Γαλλική οικονομία να φαίνεται λίγο αδύναμη καθώς ταλαιπωρείται από τις απεργίες για τα εργατικά αλλά δεν παύει να είναι η 3η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Γερμανία και το Βρετανία και 6η μεγαλύτερη οικονομία στον Κόσμο.

Σε ότι αφορά όμως την Πατρίδα μας και τη Γαλλία οι εμπορικές μας συναλλαγές είναι μονίμως στο «μείον» για εμάς, στο «συν» για τους Γάλλους.
Σχεδόν κάθε χρόνο εμείς εισάγουμε από τη Γαλλία προϊόντα που μας κοστίζουν γύρω στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά οι Γάλλοι προτιμούν ελληνικά προϊόντα που κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

http://www.enterprisegreece.gov.gr/en/greece-today/why-greece/trade

Έγραψα τις προάλλες «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία;» εδώ στο φιλικό μου blog…

Σήμερα μετά την επίσκεψη του κ Βαλς και «τα καλά του λόγια και τις.. προτροπές» για επενδύσεις στην μαραμένη Οικονομία μας εγώ θα του έλεγα

«κ. Βαλς, άσε τα καλά λόγια και ΑΓΟΡΑΣΕ και μερικά δικά μας προϊόντα έτσι ώστε κάποια στιγμή να ισοφαρίσουμε στο ισοζύγιο ανταλλαγών που μονίμως βαραίνει τις δικές μας – άδειες πιά – τσέπες!!!»

Θα του έλεγα εάν ήμουν Πρωθυπουργός Ελλάδος, αλλά δεν είμαι…

3 σχόλια

 1. Ο ΒΡΩΜΙΚΟΣ Σόιμπλε και πριν κάτσει στο καροτσάκι δολοφονούσε αθώους....

  Ο Σόιμπλε ήταν ο επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Κολ με την Ανατολική Γερμανία...

  Αυτός έταζε ατιμωρησίες στους σταλινικούς ηγέτες της, προκειμένου...
  οι Δυτικοί να λεηλατήσουν την πατρίδα εκατομμυρίων Ανατολικογερμανών...

  Αυτός έδωσε το σύνθημα για το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην ιστορία της Γερμανίας.

  Ο Σόιμπλε, υπηρετώντας απόλυτα τον στόχο του, έγινε ο άνθρωπος, ο οποίος ξεπούλησε για ψίχουλα την περιουσία της Ανατολικής Γερμανίας στους βιομηχάνους της Δυτικής Γερμανίας.

  Ο Σόιμπλε ήταν ο άνθρωπος εκείνος, ο οποίος απεκατέστησε τις λίγες ζημιές που υπέστησαν οι Ναζί μεταπολεμικά και εξαιτίας του κομμουνισμού...Ο Σόιμπλε τούς έδωσε πίσω τις περιουσίες, που κάποτε έχασαν στην Ανατολική Γερμανία.

  Αφού αυτοί οι κυρίαρχοι ΝΑΖΙ της Γερμανίας τον χρησιμοποίησαν, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ισχυρών Γερμανών εις βάρος όλων των αδυνάτων ομοεθνών τους, έκριναν ότι θα τους ήταν χρήσιμος ακόμα πιο πολύ.

  Όλες τις εξετάσεις είχε περάσει ο Σόιμπλε... Εφόσον είχαν αποφασίσει να κάνουν οικονομική επίθεση εναντίον των «κατώτερων» της Ευρώπης, θα τους εξυπηρετούσε ως «στρατηγός» της νέας τους στρατηγικής ...

  Θα γινόταν ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Κεντρικής γερμανικής Κυβέρνησης.... Θα γινόταν μια νέα «αλεπού» της Γερμανίας, αλλά διαφορετική από τον Ρόμελ.
  Το νέο μεγάλο «κόλπο» της Γερμανίας και των ΝΑΖΙ ήταν έτοιμο ..να επαναλάμβαναν τους εαυτούς τους...Μέσω της δήθεν ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα κατακτούσαν την Ευρώπη.

  Όπως στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Krupp και οι όμοιοί του κατήσχαν όλες τις βιομηχανίες των ανταγωνιστών τους, έτσι περίπου κάνουν και σήμερα οι επίγονοί τους.

  Ας ψάξει να δει κάποιος πότε και εξαιτίας ποιων εξελίξεων συνέβαιναν εξελίξεις στο θέμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης...

  Η πορεία τής Γερμανίας και η σχέση της με τις υπόλοιπες χώρες ήταν αυτή, που προκαλούσε τις εξελίξεις στην Ευρώπη...Ο σχεδιασμός άλλαξε και όχι οι στόχοι.

  Οι νέοι ΝΑΖΙ της Γερμανίας απλά λόγω σχεδιασμού δεν εμφανίζονται με στρατιωτικές στολές, αλλά σαν «επενδυτές», που αγοράζουν....Γι' αυτό θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη.

  Θέλουν «περισσότερη» Ευρώπη μόνον όταν μπορούν να «καταπιούν» αυτό το «περισσότερο».

  Αυτό, το οποίο κάνουν πλέον καθημερινά και εις βάρος όλων των λαών δεν διαφέρει από αυτό, το οποίο έκαναν οι ΝΑΖΙ με τα τανκ.

  Καθημερινά επιτίθενται στα κράτη, πρωταγωνιστώντας σε έναν ακήρυχτο πόλεμο.

  Με τα ασυναγώνιστα επιτόκια της Γερμανίας αγοράζουν στην πραγματικότητα τα πάντα τζάμπα.

  Απλά εκμεταλλεύονται την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά και κάνουν αυτό, το οποίο πάντα απαγορευόταν....Χρησιμοποιούν την κρατική δύναμη της Γερμανίας, για να επιβληθούν στον ιδιωτικό ανταγωνισμό και άρα με αθέμιτες συνθήκες.

  Αγοράζουν, λόγω γερμανικής οικονομίας —και άρα με μηδενικά επιτόκια— ευρωπαϊκές κερδοφόρες επιχειρήσεις....Στην πραγματικότητα τούς βγαίνει «τζάμπα», εφόσον με τα κέρδη των ίδιων των εταιρειών κάνουν απόσβεση των δανείων που συνάψανε, προκειμένου να τις αποκτήσουν.

  κομιστής :Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Όμως, αυτό το οποίο περιγράψαμε είναι απόλυτα παράνομο και ανήθικο, γιατί είναι αθέμιτος ανταγωνισμός....Όταν ιδιωτικές εταιρείες «νικούν» ανταγωνίστριες εταιρείες με τις δυνατότητες των οικονομιών αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες των κρατών τους, υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

  Με τη δύναμη του κράτους της Γερμανίας «νικούν» οι ιδιώτες Γερμανοί επιχειρηματίες τους αβοήθητους ιδιώτες Ελληνες, Ιταλούς,Ισπανους,Γάλλους επιχειρηματίες...

  Έχουν γίνει προκλητικά επιθετικοί σε σημείο να γίνονται μισητοί....Όπως για παράδειγμα είναι μισητός ο εγγονός του ΝΑΖΙ Πόρσε, ο οποίος σήμερα, ως ιδιοκτήτης της Φόλκς Βάγκεν που πιέζει ΟΛΗ την αυτοκινητιστική ευρωπαϊκή βιομηχανία....Την πιέζει ως γνήσιος ΝΑΖΙ κακοποιός και πέρα από κάθε δεοντολογία της αγοράς και της οικονομίας.

  Ούτε οι νταβατζήδες του δρόμου δεν διεκδικούν εξαγορές με τον τρόπο που το κάνει ο Φέρντιναρντ Πιχ....Μιλάμε για πράγματα, τα οποία έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

  Αν αυτά τα κάνουν οι ιδιώτες Γερμανοί εις βάρος των περιουσιών ιδιωτών επιχειρηματιών, φαντάζεται κάποιος τι κάνουν απέναντι σε πολιτικούς και στελέχη, οι οποίοι διαχειρίζονται κρατικές επιχειρήσεις !!!!

  Τι κάνουν εκεί όπου τους «παίρνει» καί να διαφθείρουν καί να «απειλούν».... Φαντάζεται κάποιος πώς συμπεριφερόταν ο Πρόεδρος της Ντόιτσε Τέλεκομ απέναντι στους αρμόδιους υπουργούς και στη διοίκηση του ΟΤΕ, όταν τον «πολιορκούσε» ...

  Όταν τον «πολιορκούσε» με τη βοήθεια των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών και των δωσίλογων τύπου Χριστοφοράκου....

  Επικεφαλής όλων αυτών των «ανταγωνιστικών» και επικίνδυνων επιχειρηματιών είναι ο Σόιμπλε, ως Υπουργός των Οικονομικών της «ασυναγώνιστης» Γερμανίας.

  Ο "άνθρωπος" κάνει ό,τι έκανε πάντα ...

  Δικηγόρος του «διαβόλου» είναι και όχι οικονομολόγος ...

  Δεν έχει σχέση με τα οικονομικά ...

  Ακόμα και ως Υπουργός Οικονομικών δεν ασχολείται με τα οικονομικά ...

  Δεν τον έχουμε ακούσει ποτέ να μιλάει για οικονομικά.

  Τον έχουμε ακούσει να μιλάει γι" αυτούς, που αφορούν τα οικονομικά.

  Αυτός λαμβάνει τις έτοιμες εκθέσεις και τους στόχους των Γερμανών γραφειοκρατών και προσπαθεί να τις «περάσει» ως πολιτική ...

  Προσπαθεί να τις επιβάλει ως πολιτική εις βάρος όλων εκείνων, οι οποίοι θίγονται από τους γερμανικούς «στόχους».

  Στην πραγματικότητα δεν είναι Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας....Είναι Υπουργός Πολέμου με πρόφαση το Οικονομικό.

  Με αυτόν τον πόλεμο ασχολείται καθημερινά....Γι' αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα ΜΜΕ της Γερμανίας.

  Από αυτόν ξεκινάνε όλες οι «επιθέσεις», που κατά καιρούς έχουν δεχθεί οι Ευρωπαίοι από τις διάφορες Bild και τα Focus....

  Αυτός συντονίζεις τις «προβοκάτσιες» των ΜΜΕ και τις προσαρμόζει κατόπιν στους σχεδιασμούς τους....Μέσω των ΜΜΕ ανοίγει τη «συζήτηση» αυθαίρετα με τους όρους που θέλει και την ολοκληρώνει όπως εξ αρχής είχε αποφασίσει.

  Όλη την ημέρα στις εγκαταστάσεις των ΜΜΕ βρίσκεται και προπαγανδίζει τις επιλογές της γερμανικής Κυβέρνησης...Κάνει αυτό, το οποίο έκανε πάντα ...

  κομιστης:Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Υπερασπίζεται ό,τι συμφέρει την «ντοπαρισμένη» Γερμανία....Κάποτε προπαγάνδιζε το «δίκαιο» των ντοπαρισμένων αθλητών της Γερμανίας έναντι των «τεμπέληδων» και των «κατώτερων» αθλητών....ΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΗΤΑΝ..

  Μετά προπαγάνδιζε το «δίκαιο» της «ντοπαρισμένης» Δυτικής Γερμανίας έναντι της «τεμπέλικης» Ανατολικής Γερμανίας των «άχρηστων» κομμουνιστών....Σήμερα κάνει το ίδιο για την «ντοπαρισμένη» γερμανική οικονομία έναντι των «τεμπέληδων» του Νότου ...

  Αυτή είναι η εξειδίκευση το Σόιμπλε και όχι η οικονομία...Δεν ασχολείται καν με την οικονομία ...

  Ηθικολογεί εις βάρος των θυμάτων της γερμανικής ανηθικότητας ...Βρίζει πρώτος στο όνομα της Γερμανίας πριν αρχίσουν να βρίζουν οι άλλοι τη Γερμανία...Κατηγορεί τους μη ανταγωνιστικούς πριν αυτοί αρχίσουν να ψάχνουν τα περί αθέμιτων ανταγωνισμών.

  Αυτό ακριβώς είναι η γερμανική οικονομία... Πρώτη στην Ευρώπη, εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού....Στην κυριολεξία «ντοπαρισμένη» ...»Ντοπαρισμένη» με αμερικανικά δολάρια.

  Όταν η Γερμανία δανειζόταν τεράστια ποσά, για ν' αποκτήσει την ανταγωνιστικότητά της, διέφθειρε τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη, προκειμένου να γίνονται αυτά οι σπάταλοι πελάτες της και να βάζουν «λουκέτα» στις δικές τους επιχειρήσεις.

  Με τον τρόπο αυτόν οι Γερμανοί έστησαν μια τεράστια «πυραμίδα», η οποία, μέσω της διαφθοράς όλων των υπολοίπων κρατών, έφερε τη Γερμανία στην κορυφή τής ευρωπαϊκής οικονομίας.

  Τώρα προσπαθούν οι Γερμανοί να «προσφέρουν» στα θύματά τους τα μυστικά της «ανταγωνιστικότητας», τη στιγμή που γνωρίζουν ότι στις «πυραμίδες» το μυστικό δεν είναι στη γνώση, αλλά στη σειρά με την οποία «μπήκε» κάποιος στο «παιχνίδι» ...

  Μας δουλεύουν τα κτήνη....

  Αυτήν την «ντοπαρισμένη» οικονομία υπερασπίζεται ο Σόιμπλε ...

  Την υπερασπίζεται με τον γνωστό προτεσταντικό τρόπο ...

  Τον τρόπο της ηθικολογίας ...Την εξηγεί με τον γνωστό γερμανικό τρόπο ...

  Τον τρόπο του ρατσισμού των «ανωτέρων», που η «φύση» τούς έκανε ασυναγώνιστους.

  Πριν προλάβουν οι λαοί να κατηγορήσουν τη Γερμανία για ανηθικότητα μέσα στην ΕΕ, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για ανηθικότητα.

  Πριν προλάβουν οι λαοί να καταγγείλουν τον νεοναζισμό τής σημερινής Γερμανίας, τρέχουν οι Γερμανοί να κατηγορήσουν τους πάντες για τεμπελιά και ανικανότητα ...

  Αυτής της στρατηγικής είναι επικεφαλής ο Σόιμπλε.

  Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος όχι μόνον δεν τιμωρήθηκε από καμία Δικαιοσύνη, επειδή ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα σπορ έστειλε στον τάφο και στα ψυχιατρεία πολλούς νέους αθλητές, αλλά έχει «προαχθεί» και ανέλαβε να στείλει στον «τάφο» ολόκληρους λαούς.

  Αυτό το σκουπίδι όχι μόνον δεν απεβίωσε, εξαιτίας της υπόθεσης Τρόιχαντ, αλλά παριστάνει τον «ευεργέτη» μιας Ανατολικής Γερμανίας, η οποία σήμερα δυστυχεί και υποφέρει, εξαιτίας του ξεπουλήματος που υπέστη.

  Όμως, αυτό το οποίο δεν έκανε η γερμανική Δικαιοσύνη, το έκανε η μοίρα.

  Ο Σόιμπλε, ο οποίος ήθελε να «τιμωρήσει» τους Έλληνες και όλους τους Ευρωπαίους του Νότου, γιατί έζησαν πέρα από τις δυνατότητές τους, τιμωρείται από τη μοίρα, επειδή έζησε πέρα από τις δυνατότητές του...Για το κτήνος, που λέγεται Σόιμπλε, είναι πέρα από τις δυνατότητές του να ζει ως φυσιολογικός άνθρωπος.

  Πολύ πριν ο Σόιμπλε λοιπόν βάλει σε «μνημόνιο» τους λαούς, τον έβαλε τον ίδιο σε «μνημόνιο» η μοίρα....

  κομιστης:Μπούτζουκας Τηλέμαχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση