GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Αμερικανοί φοιτητές δεν ήξεραν ότι ο Όλυμπος είναι πραγματικό βουνό!

 Όταν φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο με τίτλο "Elassona: The...


 Όταν φοιτητές των αμερικανικών πανεπιστημίων της Νέας Υόρκης παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο με τίτλο "Elassona: The secret path to mount Olympus" (Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι στο βουνό Όλυμπος), οι αντιδράσεις τους προκάλεσαν έκπληξη στην εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ, Ellopia Films USA και τη σκηνοθέτη Αθηνά Κρικέλη.
"Υπάρχει στην πραγματικότητα ο Όλυμπος; Δεν είναι απλώς ένα μυθικό βουνό, διερωτήθηκαν οι ίδιοι, και το ερώτημα μας ξάφνιασε" εξηγεί η κ. Κρικέλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πώς είναι δυνατόν φοιτητές κλασικών σπουδών που έχουν σχέση με την ελληνική ιστορία να μην γνωρίζουν ότι ο Όλυμπος υπάρχει!
 "Αυτός ήταν ο λόγος που εκείνη τη στιγμή  αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε 12 ντοκιμαντέρ στην αγγλική γλώσσα, που θα είναι προσβάσιμα σε όλους στο διαδίκτυο, ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει μία εικόνα του Ολύμπου, όπως είναι σήμερα. Επιπλέον, μόλις ολοκληρωθεί η σειρά, τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν και στο National Geographic" τονίζει η κ. Κρικέλη.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι μετά την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του δεύτερου ντοκιμαντέρ με τίτλο "Mount Olympus, the creation" (Όρος Όλυμπος, η δημιουργία), την περασμένη Παρασκευή, στο αρχαίο Δίον, αυτό παίρνει πια το δρόμο του για τα Όσκαρ του 2017, καθώς γυρίστηκε με όλες τις σχετικές προϋποθέσεις. Τα γυρίσματα, η παραγωγή και η ρύθμιση του ήχου έγιναν με βάση τις προδιαγραφές των βραβείων στην αντίστοιχη κατηγορία.
"Αυτό που μας λείπει για να ξεκινήσει η διαδικασία για τα Όσκαρ είναι, μόλις επιστρέψουμε τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη, να προβληθεί το ντοκιμαντέρ για μία εβδομάδα σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης και παράλληλα σε κινηματογράφο στο Λος Άντζελες, να υπάρξει διαφήμιση για τις εν λόγω προβολές στους 'New York Times' και στους 'LA Times' και ο φάκελος για την υποβολή υποψηφιότητας να σταλεί από την εταιρεία παραγωγής του ντοκιμαντέρ στα Όσκαρ" προσθέτει.
"Έχουμε μεγάλες ελπίδες καθώς και η Ellopia και εγώ έχουμε κερδίσει το πρώτο βραβείο στις Κάννες, ενώ εγώ κέρδισα βραβείο EMMY και ήμουν δύο φορές προτεινόμενη για EMMY. Έχουμε επίσης βρεθεί υποψήφιοι στα παναμερικανικά βραβεία φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, ενώ το 'Elassona: The secret path to mount Olympus' είναι προτεινόμενο για πρώτο βραβείο στο παγκόσμιο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης" σημειώνει.
Η σκηνοθεσία είναι της Αθηνάς Κρικέλη και του Δημήτρη Ζησόπουλου, το σενάριο της Αθηνάς Κρικέλη με βάση την έρευνα της γεωλόγου Άννας Ράσσιου, η μουσική του Γιώργου Χατζή και η διεύθυνση φωτογραφίας του Δημήτρη Ζησόπουλου.
   Στο μεταξύ, έχουν ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα για το τρίτο ντοκιμαντέρ που θα έχει τίτλο "Macedonia: The gate to Mount Olumpus" (Μακεδονία, η πύλη για το όρος Όλυμπος). Θα ακολουθήσουν πολλά άλλα με αναφορές στο αρχαίο Δίον, τα μυστήρια του Ολύμπου, τους ουρανούς του, τη λαογραφία και τα επαγγέλματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση