GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γραμματίδης: Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα υπό δύο προϋποθέσεις

Στις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, τόσο σε επίπεδο Γερουσίας και Κογκρέσου, όσο και στο State Department αλλά και στο ΔΝΤ, αναφέρθηκε, μιλώντ...


Στις επαφές που είχε στις ΗΠΑ, τόσο σε επίπεδο Γερουσίας και Κογκρέσου, όσο και στο State Department αλλά και στο ΔΝΤ, αναφέρθηκε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του νέου πολιτικού κόμματος «Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα», Γιάννος Γραμματίδης:

«Είχα ένα πάρα πολύ ευρύ φάσμα επαφών, τόσο σε επίπεδο Γερουσίας και Κογκρέσου, όσο και στο State Department αλλά και στο ΔΝΤ, γιατί έκανα μία προσπάθεια να ξαναφέρω την Ελλάδα στο ραντάρ των ΗΠΑ. Δυστυχώς δεν είμαστε τώρα τελευταία. Στο ΔΝΤ είχε επαφές με την κ. Βελκουλέσκου αλλά και με άλλους παράγοντες και συζήτησα το ενδεχόμενο της συμμετοχής του ΔΝΤ τον Οκτώβριο στο πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής του Ταμείου, το οποίο κάνει μια προσπάθεια να ελαφρυνθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος, σαν απόλυτη προϋπόθεση μαζί με μεταρρυθμίσεις για να μπει και πάλι στο πρόγραμμα –αυτό είναι υπέρ της Ελλάδας. Και γενικότερα, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα κλίμα υπέρ της Ελλάδας, αυτές τις δύσκολες ώρες, όπου πραγματικά το πρόγραμμα δεν μπορεί στην ουσία να βγει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις και ίσως θα έπρεπε σε κάποια στιγμή να αναζητηθεί ένας άλλος τρόπος, ένα άλλο μίγμα μέτρων, που να μπορεί να το αντέχει η ελληνική οικονομία».

Ερωτηθείς για τις διαθέσεις του ΔΝΤ σχετικά με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα καθώς και το πώς «βλέπει» το θέμα της ρύθμισης του χρέους, ο κ. Γραμματίδης απάντησε:

«Η άποψή μου είναι ότι θα παραμείνει υπό δύο αυτονόητες προϋποθέσεις, τις οποίες το ίδιο βάζει: Το ένα είναι ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους με την έννοια της επιμήκυνσης των ωριμάνσεων και παράλληλα της παροχής μιας τεσσαρακονταετίας περιόδου χάριτος για την εξυπηρέτησή του, ενδεχομένως με κλειδωμένο επιτόκιο -αυτός είναι ο ένας παράγοντας, ο οποίος άλλωστε εκφράστηκε και από τις τελευταίες δηλώσεις που έκανε η κ. Λαγκάρντ, αλλά αυτή είναι και η θέση του ΔΝΤ. Παράλληλα, εμμονή στο θέμα των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την απονομή της Δικαιοσύνης, την πάταξη της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, τον εξορθολογισμό του δημόσιου τομέα που συμπίπτει και με την περικοπή δαπανών, και βέβαια, εμμονή στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, με τέτοιο τρόπο που να μπορεί πραγματικά να αξιοποιηθεί η ελληνική δημόσια περιουσία».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με την απόφασή του να κατέβει στον στίβο της πολιτικής αλλά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, ο επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του νέου πολιτικού κόμματος «Νέα πορεία, Νέα Ελλάδα», σημείωσε:

«Πάνω απ’ όλα, κάποια στιγμή θα πρέπει να βάλει κανείς το εθνικό και πατριωτικό του καθήκον. Βλέπουμε ότι δυστυχώς, το πολιτικό προσωπικό της χώρας για δεκαετίες αλλά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια –από το 2010 μέχρι και σήμερα-, δεν νομίζω ότι πέτυχε το καλύτερο για τη χώρα. Η κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει με αλεξίπτωτο, κάποιοι τη δημιούργησαν διαχρονικά. Και βλέπουμε ότι το είδος της πολιτικής που ασκούμε εμείς –είμαι εδώ με τον τομεάρχη της «Νέας πορείας, Νέας Ελλάδας» για τα οικονομικά, τον κ. Αναστασιάδη- κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια στο εξωτερικό να μπορέσουμε να ξαναποκτήσει η Ελλάδα το κύρος αλλά και την προσοχή των παραδοσιακών μας συμμάχων» τόνισε ο κ. Γραμματίδης και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν κάνουμε πολιτική για την πολιτική, κάνουμε πολιτική για τη χώρα».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση